“ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” | Πρωταθλητής Ιονίου αναδείχθηκε φέτος η Ζάκυνθος | Δείτε τον κατάλογο…

Καλαμάκι, Λαγανάς, Βασιλικό, Κερί και από φέτος το Αργάσι και η Δημοτική Ακτή Κρυονερίου έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν αφού βραβεύτηκαν με τη διάκριση της “γαλάζιας σημαίας” ανεβάζοντας σε 18 τον αριθμό των παραλιών στο νησί μας μαζί με εκείνες που παραδοσιακά λαμβάνουν τον τίτλο.

Πρόκειται για τρεις νέες επιπλέον παραλίες, ενώ στο σύνολο τους, εκείνες που έλαβαν την διεθνή διάκριση στο νησί μας είναι: “Αργάσι, Αργάσι – Χρυσή Ακτή, Δημοτική Ακτή Κρυονερίου-Πλαζ ΕΟΤ, Αλυκανάς 1, Αλυκές 1, Άμπουλα Ψαρού, Τσιλιβή, Μπούκα, Άμπουλα Τραγάκι, Κατραγάκι, Γέρακας, Καλαμάκι 1, Καλαμάκι 2 – Λούρος, Λαγανάς – Zante, Λαγανάς – Αη Σώστης 2- Λιμανάκι, Λαγανάς-Κεντρική, Λίμνη Κεριού, Μπανάνα”.

Επίσης στάλθηκε αίτημα στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων και ενταχθήκαν για πρώτη φορά στο δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών οι ακτές Ξεχωριάτης Αλικανά, Λιμνιώνας, Ξύγκια, Μακρύς Γιαλός, Άγιος Νικόλαος Βολιμών και Πόρτο Ρόξα έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα βράβευσης με “Γαλάζια Σημαία” τα επόμενα χρόνια.

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους επιχειρηματίες χάρη στη συμβολή των οποίων καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα για αυτό και ευχή όλων είναι να επαναληφθεί και φέτος το ανάλογο εγχείρημα. Και τούτο διότι εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για την υποδοχή των πολυάριθμων τουριστών μας, που πηγαίνουν στις ακτές της Ζακύνθου. Αν, μάλιστα, συνεχιστεί έτσι τα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους προσδίδοντας οφέλη στον τόπο μας.

Ακολουθούν…
Σε ότι, δε, αφορά τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά η Κέρκυρα λαμβάνει 10 “γαλάζιες σημαίες”. Αυτές είναι οι “Κομμένο, Κοντόκαλι, Αλυκές Ποταμού, Αλμυρός, Canal d’Amour, Δαφνίλα, Άγιος Ιωάννης Περιστερών, Κοντόγιαλος, Κάβος, Ίσσος”.

Στην Λευκάδα βραβεύθηκαν 8 ακτές, όσες και πέρυσι, που είναι “Άη Γιάννης, Λευκάδα/Γύρα, Άγ. Νικήτας-Πευκούλια, Κάθισμα 1, Πόρτο Κατσίκι, Νυδρί, Μικρός Γιαλός / Πόρος, και Πόντι”.

Τέλος, στην Κεφαλλονιά θα κυματίζουν και φέτος 13 σημαίες. Έτσι, οι παραλίες που διακρίθηκαν είναι “Πετανοί, Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός, Άβυθος, Λουρδάς, Άμμες, Μπούκα-Παλιοσταφίδα, Σκάλα, Αράγια Πόρου, Μύρτος, Ξι, Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός και Αντίσαμος”.