Επτανησιακό χρώμα στη Βουλή των Ελλήνων | Με αφορμή την εκδήλωση για τα 153 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Με επτανησιακό χρώμα γέμισε το κεντρικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την εκδήλωση για τα 153 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Αττικής και τελούσε υπό την αιγίδα της Βουλής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Ειδική Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών στην Αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά», όπου χαιρετισμούς απεύθυναν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Επίσης παρευρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, η βουλευτής Κεφαλλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Ελένη Κονοφάου κ.ά.

Παράλληλα στις αίθουσες της Βουλής έλαβαν χώρα εκθέσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), και «Μικρές Oδύσσειες» (Περιστύλιο).