ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ | 1.500.000€ για εξοπλισμό με άξονα την οδική ασφάλεια

Στο ποσό του ανέρχεται το ποσό που θα διατεθεί για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε σχέση με την οδική ασφάλεια στο Ιόνια Νησιά. Η απόφαση του Περιφερειάρχη Θοδωρή Γαλιατσάτου αναφορικά με την ένταξη δύο νέων έργων στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 έγινε γνωστή κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Γεώργιο Τσιρογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.
Η πρώτη πράξη αφορά στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της τροχονομικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέσω αυτής τη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Συνολικά, θα γίνει προμήθεια 37 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, 37 ασύρματων πομποδεκτών αυτοκινήτων και 4 φορητών ραντάρ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις Αστυνομικές διευθύνσεις της ΠΙΝ.
Μέσω της δεύτερης θα γίνει προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού, και πιο συγκεκριμένα 3 ειδικά διασωστικά οχήματα τύπου VAN 6 ατόμων εξοπλισμένα με ειδικό διασωστικό και λοιπό εξοπλισμό και 4 βοηθητικά οχήματα τύπου Pick-up με ειδικό εξοπλισμό. Και τα δυο έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τις 31/12/2019.
Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε την ανάγκη προσεκτικής (σε κάθε λεπτομέρεια) προκήρυξης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των έργων, ενώ στάθηκε “στο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και την άρτια λειτουργία τους καθόσον υπήρχε άμεση ανάγκη για την προμήθεια οχημάτων εξοπλισμού προκειμένου να καλύψουν βασικές ελλείψεις”.