ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ | Γυναικείο άρωμα σε μια φιλόδοξη νέα προσπάθεια

Πρωτακούσαμε γι’ αυτόν όταν συμμετείχε στη διοργάνωση της Γιορτής του Μπακαλιάρου και τση Αλιάδας. Είναι ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου, «Μούσες» που φιλοδοξεί να αναδείξει την κουλτούρα του χωριού και να το κάνει ευρύτερα γνωστό, πέραν της φήμης του ως τουριστικού θέρετρου της Ζακύνθου. Ο Σύλλογος γεννήθηκε με την έμπνευση και τη θέληση μίας νέας γυναίκας, της Αναστασίας Τσάτου που ζει στην περιοχή ενώ στο εγχείρημά της συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα νέων, κυρίως γυναικών –εξ ου και το όνομα Μούσες!
Η κα Τσάτου, ως προσωρινή πρόεδρος του Συλλόγου, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταστατικό του, περιγράφει την προσπάθεια αυτή ως ένα βήμα για να υπάρχει δημιουργική ενασχόληση των Καλαμακιωτών κυρίως τους χειμερινούς μήνες, καθώς το καλοκαίρι σχεδόν όλοι είναι πλήρως απασχολημένοι με τις τουριστικές επιχειρήσεις του χωριού. Οι εκτός σεζόν μήνες είναι μια ευκαιρία για ενασχόληση με δημιουργικές δράσεις.
Το Σαββατοκύριακο, ομάδα μελών του Συλλόγου με επικεφαλής την κα Τσάτου, επισκέφτηκαν επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων του Καλαμακίου, μοίρασαν πλακέτες με το λογότυπο του Συλλόγου και ένα συμβολικό δώρο (ένα γλαστράκι με βασιλικό) σε μια κίνηση με στόχο να δώσουν τις καλύτερες τους ευχές για θετική και αποδοτική σεζόν.
Ο Σύλλογος θα καταστεί πολύ πιο δραστήριος από τον Οκτώβριο, με τη λήξη της σεζόν, οπότε θα ιδρυθούν και τα Τμήματά του για χορό, λαογραφία και έθιμα, ή άλλες δραστηριότητες, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές. Ωστόσο από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τις πρώτες δράσεις του (κάποιες από αυτές είναι έκπληξη) για να γνωριστεί με το ζακυνθινό κοινό.