«ΑΚΡΑΙΩΣ»… Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ | Απάντησε για την αγοραπωλησία στο «Ναυάγιο» και το ρόλο της Εκκλησίας | Δείτε τι δήλωσε… (video)

Με το γνωστό παρεμβατικό του λόγο, τα αδιαμφισβήτητα κάθε φορά επιχειρήματα που επικαλείται και τις αιχμηρές παρεμβάσεις του απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από το δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος που σήμερα το πρωί (14.05.2017/ 10-12πμ) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ “Ακραίως”.

Ένα από τα θέματα το οποία κλήθηκε να σχολιάσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις ήταν αυτό της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου και τις ενδεχόμενες επενδύσεις που θα προκύψουν από αυτή. Ο Σεβασμιότατος όταν ερωτήθηκε από τον κ. Χατζή γιατι αντιδρά σε κάτι τέτοιο απάντησε πως «ο Απόστολος Παυλος έλεγε ουκ έστι καλόν, αν μεν ουν γένηται καλώς. Δεν θα αντιδρούσαμε εάν όλα ήταν νόμιμα και σας παραπέμπω στις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ακύρωση του συμβολαίου όχι μόνο από αρχές και την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και το ίδιο το δημόσιο που προσέφυγε απευθείας… Η απάντηση θα έρθει όταν λήξουν τα νομικά προβλήματα. Μέχρι τότε ας ξεκινήσουν από τις έτοιμες επενδύσεις στο Ελληνικό και στην Οξιά και μετά θα έρθει και η σειρά μας» [βίντεο 11.35′]

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ο Μητροπολίτης τόνισε: «Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είχε σαν δόγμα: Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται αλλά πορεύεται. Θα θέλατε να βγω στον Άμβωνα και να λέω εναντίον της κυβέρνησης. Σε περίπτωση διαχωρισμού αν δοθεί ελευθερία στον άμβωνα θα γίνει… μπαλκόνι. Εγώ είχα πει επί Χριστόδουλου. Δείχνετε ότι φοβόσαστε τον χωρισμό και αυτό το εκμεταλλεύεται η εκάστοτε κυβέρνηση. Όταν έχει κάποιο προβληματάκι οποιαδήποτε κυβέρνηση ρίχνει λίγο Εκκλησία κ. Χατζή».

Απαντώντας στην αποπομπή Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας, επεσήμανε πως «Η σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευθύνη της Εκκλησίας. Αν ο πρωθυπουργός εσκέφτηκε να κάνει αυτό που έκανε δεν είναι δική μας υπόθεση».

Επανερχόμενος στις Εκκλησίας – Κράτους πρόσθεσε «Να μας δώσουν πίσω τα εκατομμύρια στρέμματα της περιουσίας της Εκκλησίας και εμείς θα το βρούμε. Τους δώσαμε εκατ. στρέμματα για να πληρώνουν το μισθό μας». Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του για το τι έχει προσφέρει η Εκκλησία στη Ζάκυνθο για το ΤΕΙ, το Νοσοκομείο, το φιλανθωπικό έργο και όχι μόνο.

Ερωτηθείς για τις ανοιχτές Κυριακές ο Μητροπολίτης τόνισε: «Έχουμε τη δική μας άποψη σαν πολίτες. Περισσεύουν τόσα λεφτά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και πρέπει να δουλέψουμε την Κυριακή; Ούτε αν είναι κλειστά τα καταστήματα θα πάνε στην Εκκλησία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ…