Μπουρεκάκια Μελιτζάνας – Κολοκύθι

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1 τομάτα
1/4 φλ. νερό
2 ασπράδια αβγού
1 κρόκο αβγού
100 gr. φρυγανιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σκόρδο
1 σέλινο
λάδι
Αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Παρασκευή:
Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους.
Τρίβουμε το κολοκύθι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς
Βάζουμε την τομάτα, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα, μέχρι να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του.
Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα ασπράδια του αβγού και ανακατεύουμε
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στον κρόκο αβγού αφού πρώτα τον έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τυλίγουμε μέσα στην φρυγανιά, φτιάχνοντας ένα μπουρέκι 10 εκ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160ο , μέχρι να ροδίσει.