Κιμαδόπιτα

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά για την ζύμη:
420 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 gr. μαγιά φρέσκια
150 gr. γιαούρτι στραγγιστό
150 ml. νερό χλιαρό
150 ml. ηλιέλαιο
Αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Παρασκευή:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με το σύρμα, να ενωθούν μεταξύ τους.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια μας. Την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
Με έναν μικρό πλάστη, ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο σχεδόν στρογγυλό, όχι πολύ λεπτό.
Μοιράζουμε την γέμιση του κιμά σε 8 ίσα μέρη και την απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης που έχουμε ανοίξει, στο κέντρο και κατά μήκος της ζύμης.
Γυρίζουμε προς τα μέσα το πάνω και κάτω άκρο και κατόπιν σκεπάζουμε την γέμιση με τα δύο πλαϊνά, ανασηκώνοντάς τα προς τα μέσα.
Βάζουμε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Τις αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι οι πίτες μας να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

φωτο: www.olanews.eu