ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ROCCA IMPERIALE | Νέο κεφάλαιο ανταλλαγής και ενδυνάμωσης συνεργειών

Με σχέδια για την προώθηση τουριστικών, εμπορικών και πολιτιστικών συνεργασιών στις βαλίτσες της ταξιδεύει στο νησί αντιπροσωπεία από το Δήμο Rocca Imperiale της Ιταλίας, στα πλαίσια αδελφοποίησης που έχει ξεκινήσει με ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα στις δύο περιοχές.
Επικεφαλής της ομάδας των ατόμων που θα ταξιδέψει στο νησί μας θα είναι ο Δήμαρχος της Rocca Imperiale, Τζιουζέπε Ρανού, τον οποίο θα συνοδεύουν τρεις ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Εκτός από την πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία και ιστορικούς χώρους, ανταλλαγή δώρων και περιοδεία σε διάφορα σημεία του νησιού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην οικία του Φώσκολο, η οποία θα ανοίξει για να υποδεχτεί τους επισκέπτες καθώς οι Ιταλοί επιθυμούν να επισκεφθούν το σπίτι, που έζησε ο εθνικός τους ποιητής.

Ένα χρόνο πριν…
Πρόκειται για ένα ακόμη κεφάλαιο ανταλλαγής και ενδυνάμωσης των συνεργειών μας. Υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο είχε γίνει η υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας για τον πολιτισμό, την παιδεία, τα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό κατά την τριήμερη επίσκεψη του κ. Κολοκοτσά στην ιταλική πόλη Ρόκα Ιμπεριάλε. Αφορμή και τότε στάθηκαν οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα εκεί για την αδελφοποίηση του νησιού μας με τη συγκεκριμένη περιοχή.
Πέρα των άλλων, υπήρξε και ονοματοδοσία “Villa Zakynthos” σε περιφραγμένη έκταση 20 στρεμμάτων που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο και μέσα εκεί λαμβάνουν χώρα αθλοπαιδείες.
Να σημειωθεί ότι την ιδέα για την αδελφοποίηση είχαν οι Ιταλοί, αφού όπως ανέφεραν στο Δήμαρχο στην επικρατεία τους υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο “Magna Grecia”. Στόχος της Ιταλικής Δημοτικής Αρχής ήταν να δημιουργηθούν περιπατητικές διαδρομές, παιδικές χαρές, κ.λ.π.

Τουριστικά
Επιδρομή και από θαλάσσης περιμένει και φέτος το νησί μας από την Ιταλική τουριστική αγορά. Τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά και στον τομέα της ακτοπλοΐας είναι παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό δείχνουν και οι προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια από το Μπάρι και το Μπρίντιζι της Ιταλίας προς τη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.
Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται εκ νέου από την Ventouris Lines, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων από το Μπάρι προς τα νησιά του Ιονίου. Να σημειωθεί πάντως, πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών από την Ιταλία προς το νησί μας επιλέγουν να περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες γνωστές τουριστικές περιοχές.