ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΣ | «Ήρθα να βοηθήσω το Καταστάρι»

«Εγώ δεν ήρθα με τη λογική να πετύχω και να συνεργαστώ, ήρθα να βοηθήσω με το Καταστάρι. Θα δουλέψω με τόση προσήλωση σαν να έχω συμβόλαιο πέντε χρόνια με την ομάδα».

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική του ιστορία τόσο σαν ποδοσφαιριστής κυρίως με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού, αλλά και σαν προπονητής σε αρκετές ιστορικές ομάδες με πολύ θετική παρουσία. Ο Πέτρος Μίχος ήταν η τελευταία έκπληξη του Κατασταρίου πριν την έναρξη των μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στη θέση του τεχνικού διευθυντή καλείται να προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές και τις εμπειρίες του για να μπορέσει να βοηθήσει τον σύλλογο να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο ίδιος μιλώντας στην «Ημέρα» τόνισε αρχικά:
«Εγώ έχω να χάσω τα λιγότερα αλλά δεν ήταν αυτό που με έκανε να έρθω εδώ. Ήταν το πόσο αποτύπωσε τη σκέψη του ο πρόεδρος τη στιγμή που μιλήσαμε και ήταν αυτός που με έπεισε, γιατί είδα πόσο θέλει να κάνει πράγματα για αυτήν την ομάδα. Και δεν είναι μόνο αν θα βγει πρωταθλητής που ασφαλώς και τον ενδιαφέρει αλλά είναι και αυτά που σκέφτεται».
Ο κ. Μίχος συνέχισε, τονίζοντας ότι σίγουρα η βοήθεια του θα είναι μικρή αυτό το διάστημα που θα μείνει, ενώ σημείωσε ότι του αρέσει να βοηθάει προσπάθειες ομάδων και ανθρώπων στις τοπικές κατηγορίες.

«Ήταν δεδομένο ότι η βοήθεια μου θα ήταν πολύ μικρή γιατί δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά. Ακόμα είμαστε σε φάση να γνωριστούμε με τα παιδιά και είμαστε σε φάση που δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα γιατί είμαστε στο τέλος της περιόδου. Συνεχίζω να λέω ότι μου αρέσει πολύ να βοηθάω ομάδες και παιδιά μικρότερων κατηγοριών γιατί πιστεύω ότι εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ποδόσφαιρο. Εκεί χρειάζεται αναβάθμιση. Απουσιάζουν σημαντικοί κρίκοι όπως είναι η οργάνωση, τα γήπεδα, οι καλοί προπονητές, οι πολλοί και καλοί παίκτες αλλά και οι άνθρωποι που θυσιάζονται οικονομικά και κοινωνικά. Εδώ όλα αυτά υπάρχουν και είπα ναι γιατί όχι».
Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε και στο τι θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του Κατασταρίου, ενώ ανέφερε ότι το πιο σημαντικό βήμα το έχουν κάνει οι παίκτες αλλά και ο προπονητής Παναγιώτης Γουσέτης, με την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα.
«Εκείνο που προσπαθώ να πέρασω είναι η σκέψη, η νοοτροπία και το focus που πρέπει να έχεις. Σίγουρα τα παιδιά αυτά δουλεύουν και έχουν διαφορετικά ωράρια αλλά θέλω να τους περάσω, το focus να είναι στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ικανότητες στην ομάδα, αλλά δεν έχουμε μεγάλο αριθμό παικτών. Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία, την σκέψη και τον ρυθμό και προσθέσουμε κάποια πράγματα όχι πολλά, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μπορείς να κάνεις θαύματα. Εγώ θα προσπαθήσω να γεμίσω τη σκέψη τους και ασφαλώς να βοηθήσω όσο γίνεται τον προπονητή που τόσο πολύ πάλεψε όλη τη χρονιά για να τους έχει εκεί. Για να είμαι εγώ εδώ είναι γιατί αυτοί έκαναν κάτι μέσα στη χρονιά».

Ο κ. Μίχος μιλώντας και για το μέλλον του στην ομάδα και αν θα ήθελε άσχετα αν το Καταστάρι πάρει το πρωτάθλημα η όχι να μείνει επισήμανε:

«Ασφαλώς θα υπάρξει και μια σχετική μελέτη πως μπορούν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και που μπορεί να φτάσει η ομάδα αν και θα είναι μικρό το χρονικό διάστημα που θα είμαι εδώ. Φεύγοντας θέλω να αφήσω κάτι πίσω μου, κάτι που να είναι παραγωγικό είτε για τα παιδιά,είτε στη διοίκηση για το που μπορεί να φτάσει αυτό το όνειρο που έχει. Αν μελλοντικά συνοδευτεί με μια ακόμα συνεργασία θα είναι καλό».Τελευταία άρθρα