ΤΩΡΑ | Ο Πολάκης χειρουργεί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου (φωτο)

Με την ιατρική ρόμπα φορεμένη και τον φάκελο της επιτόκου στο χέρι πέρασε πριν λίγο (03.05.2017/10.05πμ) την πόρτα των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παυλος Πολάκης που νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο νησί. Ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε αυτό αφού συμμετείχε και σε τρία τακτικά παθολογικού χαρακτήρα χειρουργεία ασθενών.

Το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην επαναλειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, και τα αδιέξοδα που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί μετά την προ μηνός επίσκεψή του είναι εκείνα που ανάγκασαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να βρεθεί και πάλι στο νησί. Ο κ. Πολάκης πριν μπει στο χειρουργείο -ως γνωστό είναι ιατρός χειρουργός- είχε νέα σειρά επαφών και συναντήσεων με τη διοίκηση η οποία έχει ανακοινώσει ότι τα χειρουργεία είναι πλήρως ελεγμένα και έτοιμα να λειτουργήσουν, αλλά και με την Ομάδα του Χειρουργικού Τομέα καθόσον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διατηρεί επιφυλάξεις και μέσω του Επιστημονικού Συμβουλίου έχει καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, την εφαρμογή των οποίων ζητούν για να ξεκινήσουν και πάλι να χειρουργούν.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο αναπληρωτής Υπουργός ήρθε αποφασισμένος περισσότερο από την προηγούμενη φορά και δεν πρόκειται να το κουνήσει εάν δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι το θέμα θα τελειώσει εδώ και τώρα.