ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ | Σύσκεψη με Τσίπρα για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος προκειμένου να λάβει μέρος στην εναρκτήρια σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στους Περιφερειάρχες της χώρας, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού, όπως αποτυπώνεται στην πρόσκληση που απέστειλε: «η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, προκειμένου να υπάρξει, για την κοινωνία και την οικονομία, μια βιώσιμη έξοδος από την πολυετή κρίση. Η αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου μας απαιτεί ένα συνεκτικό σχέδιο με σαφείς και προσδιορισμένους στόχους, που θα διασφαλίζουν όχι μόνο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και το μέγιστο δυνατό κοινωνικό όφελος. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Εθνικό Σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση να διαμορφωθεί μετά από διεξοδική και περιεκτική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να είναι εξειδικευμένο με βάση τις κατά τόπους ανάγκες και παραγωγικές δυνατότητες. Για τον λόγο αυτόν, το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται σχετικές διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

«Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο ρόλος των Περιφερειών στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι καίριος, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού υποδομών όσο και σε αξιοπιστία διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων και πόρων. Ο κ. Πρωθυπουργός διακρίνοντας ότι οι Περιφερειάρχες είναι αξιόπιστοι συνομιλητές ξεκινά την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση με αυτή τη συνάντηση στην οποία ανταποκρινόμαστε, αναμένοντας τις διαδικασίες ανοικτής διαβούλευσης που εξήγγειλε και οι οποίες θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.