“ΚΑΤΗΓΟΡΩ” ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ | Ευθύνες στη χειρουργική Κλινική για την ταλαιπωρία ασθενούς

Ευθύνες στο Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Π. Καψαμπέλη, για το περιστατικό ταλαιπωρίας ασθενούς που εισήχθη στο Νοσοκομείο για ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, επέρριψε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Χαρακτήρισε μάλιστα «ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο της ΗΜΕΡΑΣ, η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης οδήγησε αρχικά σε αίτημα διακομιδής του ασθενή σε Νοσοκομείο εκτός Ζακύνθου, αίτημα που ωστόσο απορρίφθηκε από το ΕΚΑΒ Πάτρας με αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισής του στο Νοσοκομείο του νησιού μας. «Στην συνέχεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς, στη βάση προσωπικής διοικητικής εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς, στα πλαίσια της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας, για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, «προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία του ασθενή, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών, στο νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά – αργά το βράδυ – τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο».
Η Διοίκηση κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση στην προσπάθεια απαξίωσης και δυσφήμησης του νοσοκομείου, «καθώς και ενίσχυσης της ανασφάλειας των συμπολιτών μας σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τις προσπάθειές τους να κρατούν λειτουργικό το Νοσοκομείο σε αυτό το κρισιμότατο χρονικό διάστημα.

Απάντηση Π. Καψαμπέλη
Απάντηση στη Διοίκηση δημοσιοποίησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής. Ο κ. Καψαμπέλης αναφέρει χαρακτηριστικά πως όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση της Διοίκησης «[…] είναι παντελώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά για εμέ προσωπικά αλλά και για το ίδιο το νοσοκομείο Ζακύνθου.
Έχουμε αφιερώσει εγώ και οι συνάδελφοί μου μεγάλο κομμάτι της ζωής μας για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, που υπηρετούμε με αυταπάρνηση και γι’ αυτό τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Ως εκ τούτου θα επιληφθεί άμεσα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

φωτο: NoComments.gr