ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Ένας χρόνος στην ηγεσία

Από τις 3 Απριλίου του 2016 βρίσκεται στην ποδοσφαιρική εξουσία του νησιού μας η νέα διοικητική ηγεσία της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ένας χρόνος και δυο εβδομάδες περίπου πέρασαν από τότε που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και η παράταξη του Λεωνίδα Μαλιούφα κέρδισε με 9-0 την ομάδα του Χαράλαμπου Κλαυδιανού. Από τότε η νέα Ένωση προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα που είδαμε στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Σε άλλα κατάφερε να δώσει λύσεις, ενώ σε άλλα είχε τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε και η προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης.
Η μεγαλύτερη δυσκολία της νέας ΕΠΣ σε αυτούς τους 12 μήνες που ήταν στην ηγεσία ήταν φυσικά τα προβλήματα των γηπέδων, αφού σχεδόν όλα χρειάζονται άμεσα επιδιορθώσεις για να μπορέσουν να δεχθούν τα επόμενα χρόνια τον μεγάλο όγκο των ερασιτεχνικών σωματείων του νησιού μας.
Στο θέμα των γηπέδων, το Ενωσιακό του Γαϊτανίου αποτελεί ένα άλυτο πρόβλημα για την ΕΠΣ , η οποία θα πρέπει να βρει έναν τρόπο είτε για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη αθλητική εγκαταστάση ή να βρεθεί άλλη λύση για τις πολυλειτουργικές αθλητικές υποδομές.
Υπήρξαν και στιγμές που η ΕΠΣ Ζακύνθου βρέθηκε σε αντιπαράθεση με ομάδες για τον τρόπο που ενέργησε, ενώ αντιμετώπισε και διάφορες άλλες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Στα θετικά της νέας διοίκησης οι πολλές εκδηλώσεις που διοργάνωσε (φιλικό για τον Λεωνίδα Κουτσούκη, τουρνουά beach soccer κ.α.)
Για την Ένωση η συνέχεια πρέπει να είναι μόνο θετική, αφού η διοίκηση πιο έμπειρη από αυτά που παρουσίασε τον πρώτο χρόνο θέλει να προσπαθήσει για το καλύτερο για το τοπικό ποδόσφαιρο του νησιού μας.