ΛΑΓΑΝΑΣ | Χοντρά πρόστιμα απειλούν την παραβατικότητα

Σε φουλ ρυθμούς προετοιμασιών βρίσκονται τα μαγαζιά στην περιοχή του Λαγανά, καθώς έχουν μπει στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου. Όπως κάθε χρόνο η αισιοδοξία δεν λείπει για μια καλή σεζόν, ωστόσο υπάρχουν και προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα. Μια ακόμη, λοιπόν, τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ξεκίνημά της, και ο δήμος φέρεται διατεθειμένος να μην επιτρέψει την περεταίρω δυσφήμιση του νησιού μας με αναφορές στο Λαγανά κατατάσσοντάς τον μαζί με τον Κάβο, τα Μάλια και το Φαληράκι στα νησιά που έχουν αποκηρύξει το “τάξις και ηθική”. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η ελλιπής Αστυνόμευση, πρόβλημα που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, και πλέον γιγαντώνεται μετά την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, οι κλοπές και αρπαγές προσωπικών αντικειμένων και χρημάτων από αθίγγανους, Ρομά κλπ, τα ατυχήματα από τετράτροχα ΑΤV, η επαιτεία, η αυθαίρετη εγκατάσταση πλανόδιων, το παραεμπόριο, κυρίως, όμως, η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών και η πορνεία.

Διαμαρτυρίες
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν φθάσει, για να μην πούμε ξεπεράσει, τα όριά τους με μόνο σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Για το λόγο αυτό πληροφορίες θέλουν φέτος η δημοτική αρχή μη μπορώντας να πράξει διαφορετικά να προχωρήσει στη διόρθωση της Κανονιστικής Απόφασης κυρίως σε θέματα που αφορούν τις τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένα με τα μέτρα που θα αποφεύγονται φαινόμενα μέθης σε ακραίο βαθμό, ειδικά από τους νεαρούς τουρίστες. Αναφορές ταυτόχρονα υπάρχουν στις πρακτικές ιδιοκτητών και υπεύθυνων λειτουργίας νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, Bar, Cafe, χώρων ψυχαγωγίας, εστίασης και μουσικής.

Τα μέτρα
Στα πλαίσια αυτά οι ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας των ανωτέρω χώρων θα πρέπει να τους σερβίρουν τα αλκοολούχα ποτά μόνο σε ποτήρια και όχι σε φιάλες, να μην τους επιτρέπουν την έξοδο, με αλκοολούχα ποτά, μπύρα, κρασί, είτε σε ποτήρια, είτε σε φιάλες ή κουτιά, να μη διαθέτουν ή σερβίρουν ποτά όταν ο πελάτης εμφανίζει συμπτώματα ή βρίσκεται σε κατάσταση μέθης κ.α.
Όσον αφορά τα περίπτερα, παντοπωλεία, οπωροπωλεία κλπ απαγορεύεται να πωλούν αλκοολούχα ποτά από την 11η βραδινή ώρα μέχρι την 8η πρωινή καθώς η παράβαση θα τιμωρείται για κάθε διαπιστωμένη πώληση με ποσόν εικοσαπλάσιο της τιμής του κάθε αλκοολούχου πωληθέντος είδους.
Σε κάθε ψυχαγωγική επιχείρηση απαγορεύεται να διατίθεται ως έπαθλο κάθε είδους και τύπου εμφιαλωμένο οινοπνευματώδες ποτό, καθώς η παράβαση θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 500€.
Θέλουν να αφήσουν πίσω την κακή εικόνα που μέχρι σήμερα διαφήμιζε αρνητικά το νησί, περιορίζοντας τα χρόνια προβλήματα της παραβατικότητας που κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.