ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ | Δείχνει “κόκκινη” κάρτα σε εμπόδια και τραπεζοκαθίσματα

Έναν ακόμη πονοκέφαλο έχει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή και αυτός δεν είναι άλλος από την εφαρμογή του δύσκολου εγχειρήματος της Κανονιστικής που θα διέπει τους Κοινόχρηστους χώρους αποτελεί καθόσον και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έδειχναν ότι υπάρχει πολιτική βούληση για τα μέτρα τα οποία όμως δεν εφαρμόζονταν στην πράξη.
Η πρόταση που περιλαμβάνει τον καθορισμό του πλάτους των πεζοδρομίων, στοιχείο που αποτελεί ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα για την εφαρμογή της, απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης και αναμένεται να συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, στις οδούς Αλ. Ρώμα και 21ης Μαΐου, προβλέπεται η δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4 μέτρων που θα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κυκλοφορία των οχημάτων και όχι για την στάση ή την στάθμευση τους. Επίσης, θα αποτελεί και λωρίδα διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Το πλάτος του πεζοδρομίου θα είναι τρία μέτρα εκατέρωθεν των οδών και θα καθορίζεται από την εξωτερική πλευρά της στοάς μέχρι το σημείο όπου ξεκινά η λωρίδα κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση όλου του πλάτους των στοών, εκ των οποίων χώρος πλάτους 1,5 μέτρων θα χρησιμοποιείται για τη διέλευση πεζών και ΑμεΑ και το υπόλοιπο 1,5 μέτρο θα μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Ειδικότερα, στη Ρώμα οι στοές θα πρέπει να είναι κενές από τραπεζοκαθίσματα και από εμπορεύματα.

φωτο: Radio1d