Ζ.Ο.Μ.Ζ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ | “Κίτρινο γράμμα” στο συρτάρι οι υποσχέσεις του Δήμου

Έντονος εξακολουθεί να είναι ο προβληματισμός και η δυσφορία των μελών του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων για την γενικότερη απραξία που αφορά στη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων στο νησί μας, εκ μέρους του Δήμου.
Σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων και όχι μονο. Την ίδια στιγμή στα χαρτιά έχει μείνει κάθε υπόσχεση και διάθεση από το δήμο περι δημιουργίας καταφυγίου και κτηνιατρείου. “Πέρασαν ήδη 3 χρόνια από τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 και την δέσμευση του σημερινού Δημάρχου ότι θα επέμβει προς λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων”, είχαν επισημάνει σε πρόσφατη Επιστολή τους εκφράζοντας την απογοήτευσή τους καθόσον μια ακόμη δημοτική αρχή έμεινε προεκλογικά στις δεσμεύσεις περι αντιμετώπισης του προβλήματος. Εκείνο που δεν μπορούν να δεχτούν ως απάντηση στις εκκλήσεις του Συλλόγου είναι “η έλλειψη χρημάτων, ως απάντηση πασπαρτού για όλα τα προβλήματα”!
Όπως επισημαίνουν -και γνωρίζουν οι πάντες- αυτό που γίνεται τώρα είναι ελάχιστοι εθελοντές, και όχι μόνο από το Σύλλογο, με δικά τους έξοδα να φέρουν το βάρος της διάσωσης, περισυλλογής, περίθαλψης και προώθησης προς υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Μιας και απαιτούν έμπρακτη απάντηση και συμμόρφωση του Δήμου με την ισχύουσα νομοθεσία, ερωτούν εάν διατίθενται να εφαρμόσουν πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων με σκοπό τη περισυλλογή, την καταγραφή, τη σήμανση, τον εμβολιασμό, την στείρωση και περίθαλψη. Επίσης, εάν θα προχωρήσουν στη κατασκευή καταφυγίου, και εάν θα καταρτιστεί πρόγραμμα στειρώσεων.
Τέλος, θεωρούν αναγκαίο να διευκρινίσουν, πως οι αναφορές που γίνονται είναι προς το θεσμό που υπηρετεί ο Δήμαρχος , όχι στο πρόσωπο, είναι διαχρονική, όσο και η αδιαφορία που έχει επιδειχτεί διαχρονικά.

φωτο: pydnaskolindrou