ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ | Θερμή υποδοχή στους πρώτους Ολλανδούς επισκέπτες

Μια υποδοχή με ζακυνθινό χρώμα επιφυλάχθηκε για τους πρώτους Ολλανδούς επισκέπτες του νησιού μας, που κατέφτασαν αεροπορικώς, με πτήση από το Άμστερνταμ, στο αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός», το πρωί του Μ. Σαββάτου. Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο Ζακύνθου και στην υποδοχή παρευρίσκονταν οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ., Τάσος Τζίμης και Γιώργος Στασινόπουλος, ενώ συνεργάστηκαν μουσικοί του νησιού που έπαιζαν και τραγουδούσαν παραδοσιακά ζακυνθινά ακούσματα και καντάδες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μανώλιες» και μέλη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου που μοίρασαν στους επιβάτες της πτήσης ενημερωτικά φυλλάδια για τη σημασία και τη δράση του Πάρκου.
Το αεροσκάφος με τους Ολλανδούς επιβάτες προσγειώθηκε στο «Διονύσιος Σολωμός», στις 10:00 το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα, οι επισκέπτες άρχισαν να εμφανίζονται στην αίθουσα αφίξεων όπου τους περίμενε μουσική, τραγούδια και κεράσματα με μαντολάτο και παστέλι, προσφορά μελών του Επιμελητηρίου. Οι περισσότεροι δέχονταν αυτό το τυπικά ζακυνθινό καλωσόρισμα ξαφνισμένοι ευχάριστα, μοίρασαν χαμόγελα και δέχτηκαν το «καλωσόρισες» των κοριτσιών του Συλλόγου «Μανώλιες» που τους υποδέχτηκαν με ευγένεια και κεράσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική είναι από τις ανερχόμενες αγορές στη Ζάκυνθο, μαζί με την Πολωνική και η πρώιμη αυτή άφιξη για τις ημέρες του Πάσχα, επιβεβαιώνει τις πολύ θετικές προοπτικές για το νησί.
Δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τη συμβολική αυτή πρωτοβουλία οι δύο Αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου που παραβρέθηκαν στην υποδοχή από την πρώτη στιγμή και έμειναν μέχρι που απομακρύνθηκε από το αεροδρόμιο και ο τελευταίος επισκέπτης.
Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες για την υποδοχή των πρώτων ξένων επισκεπτών της τουριστικής σεζόν, όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς.