ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | Δράσεις με λαμπάδες και κόκκινα αυγά

Με βάψιμο αυγών, κατασκευή χειροποίητων φαναριών και παιχνίδι με κρυμμένα σοκολατένια αυγά, αποχαιρέτησε η Ξενοπούλειος Βιβλιοθήκη τους μικρούς της φίλους για το Πάσχα. Η δράση είχε τίτλο «Ελα με το αυγό και τη λαμπάδα σου», απευθυνόταν σε παιδιά όλων των ηλικιών και είχε πολλές δραστηριότητες. Μία από αυτές ήταν να έρθει κάθε παιδί με το βρασμένο του αυγουλάκι και να το βάψει κόκκινο (με υπεύθυνη την εθελόντρια Ευρυδίκη Κακολύρη) ενώ σε μια άλλη δράση, τα παιδιά στόλισαν λαμπάδες με χειροποίητα στολίδια, φτιαγμένα με απλά υλικά, όπως κορδέλες και χαρτί -υπεύθυνη της δράσης ήταν η Αγγελική Καλογεράτου-Μαρίνου.
Επίσης τα πιτσιρίκια έφτιαξαν θαυμάσια φαναράκια από γυάλινα βαζάκια τροφίμων, τα οποία έβαψαν και στόλισαν σε πασχαλινά χρώματα και σχέδια. Υπεύθυνη της δράσης αυτής ήταν η Ελένη Χαϊκάλη. Τέλος, με οικολογική πλαστελίνη που ετοιμάζουν τα παιδιά στην Ξενοπούλειο, την οποία φτιάχνουμε με αλάτι, αλεύρι, χρώμα και νερό, κατασκεύασαν ζυμωτά διακοσμητικά αυγουλάκια.
Η δράση ολοκληρώθηκε με ένα υπαίθριο παιχνίδι που έγινε στην αυλή και τον κήπο της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης και που αποτελεί πασχαλινό έθιμο από τη Γαλλία, το οποίο αρέσει σε όλα τα παιδιά. Πρόκειται για το παιχνίδι της αναζήτησης σοκολατένιων αυγών που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στον κήπο. Τα παιδιά έδειξαν να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με το ευχάριστο αυτό παιχνίδι και να το απολαμβάνουν. Υπεύθυνη του παιχνιδιού αυτού ήταν και πάλι η Αγγελική Καλογεράτου-Μαρίνου.
Η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Φίλων Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης, την ημέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές, με εργαστήρια που ποικίλουν κάθε φορά και με δανεισμό βιβλίων για τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.
Οι δράσεις αυτές είναι πάντοτε ιδιαίτερα αγαπητές στα παιδιά που συνδυάζουν τόσο ευχάριστες δραστηριότητες με τις πασχαλινές διακοπές. Η συμμετοχή είναι πάντοτε μεγάλη και μάλιστα, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης, Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, το ευχάριστο είναι ότι τη δράση αυτή παρακολούθησαν πολλά καινούρια παιδιά, τα οποία τώρα ξεκίνησαν τη συμμετοχή τους στις δράσεις της Ξενοπουλείου.