Απουσία Στ. Κοντονή από τη λιτανεία του Εσταυρωμένου | Κρατά αποστάσεις από τη Δημοτική Αρχή (φωτο)

Στην γενέτηρά του και κοινοβουλευτική του έδρα, τη Ζάκυνθο, παραβρέθηκε όπως κάθε χρόνο για τους εορτασμούς του Μεγαλοβδόμαδου και Πάσχα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής ο οποίος παρακολούθησε την τελετή στο Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, πριν βγει ο Εσταυρωμένος, ωστόσο δεν συμμετείχε στη λιτάνευση δηλώνοντας «όπως έπραξα και τα Θεοφάνια έτσι και τώρα την ώρα που η Ζάκυνθος βουλιάζει στα προβλήματα με πρώτο αυτό των σκουπιδιών, την ώρα που η συνεχιζόμενη ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγεί τον τόπο μας από το κακό στο χειρότερο, μου είναι αδύνατον να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε τελετή με τους ανθρώπους που αδυνατούν να δώσουν λύσεις. Είμαι υποχρεωμένος να διαχωρίσω τη θέση μου από την συγκεκριμένη δημοτική αρχή που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του νησιού μας. Και η κυβερνηση και εγω με τον κ. Σκουρλετης καναμε με το παραπανω τον καθηκον μας. Επιτελους ας κανουν πράξη ΤΙΣ δεσμευσεις τους».
Ο κ. Κοντονής περίμενε την πομπή της λιτανείας του Εσταυρωμένου να επιστρέψει στην Πλ. Σολωμού και παρίστατο κατα τη στιγμή την οποία ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ευλόγησε τους συγκεντρωμένους πσιτούς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Να σημειωθεί πως και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου δεν συμμετείχε στη λιτανεία παρα μόνο στο ναό και στην τελετή όταν επέστρεψε ο Εσταυρωμένος!