Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ | » Παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία αν δεν συνεργαστεί για το προσφυγικό η Ουγγαρία»

Στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, όπως και στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπισή της, αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» o Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, ιθαγένειας και εσωτερικές υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την στάση της Ουγγαρίας και την πιθανή αντίδραση των Βρυξελλών, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι με τη Βουδαπέστη θα δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα ειδικών που θα εξετάσει την ουγγρική νομοθεσία για το άσυλο και η πρώτη συνάντησή της θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, αλλά «αν η χώρα αυτή δεν συνεργασθεί, θα ληφθεί υπόψη η έναρξη διαδικασίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες οι χώρες μέλη δεν συμμορφώνονται στην νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά με την έγκριση του νέου νόμου για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό από την ιταλική Βουλή, ο αρμόδιος επίτροπος θεωρεί ότι «θα βελτιώσει την εξέταση των αιτήσεων άσυλου και θα συμβάλει σε μια πιο γρήγορη παροχή βοήθειας σε όσους χρειάζονται προστασία».

Πηγη: ΑΠΕ