ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΖΙΚΗ | “Είχαμε άριστη και εποικοδομητική συνεργασία”

Με μια λιτή ανακοίνωσή του σχολίασε ο δήμαρχος Ζακύνθου την παραίτηση του προκατόχου του και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Ζάκυνθο», Στέλιου Μποζίκη, από Δημοτικός Σύμβουλος,. Στην ανακοίνωση, ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρει ως «με λύπη ενημερώθηκα σήμερα για την υποβολή παραίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δημάρχου Ζακύνθου και επικεφαλής του συνδυασμού ‘Μαζί για τη Ζάκυνθο, κ. Στέλιου Μποζίκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την εποικοδομητική και άριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, από την εκλογή μας μέχρι και σήμερα, σε μία περίοδο δύσκολη για το Δήμο και την Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της υποστελέχωσης του Δήμου Ζακύνθου. Του εύχομαι να έχει υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των προσωπικών του στόχων και προσδοκιών».

Μέσω Facebook
Η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Μποζίκη έγινε στις 9 Απριλίου, μέσω ανάρτησής του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, μεταξύ άλλων, ο κ Μποζίκης ανέφερε: «Τελευταία η κατάσταση κυρίως στο νησί αλλά και στην Αυτοδιοίκηση είναι πλέον αφόρητη!! Τα σκουπίδια απειλούν να καταστρέψουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού μας!! Η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη! Εύχομαι το πρόβλημα αυτό να μην σημαδέψει για πολλά χρόνια το νησί μας!!! Αυτά τα τρία περίπου χρόνια που είμαι στην Αντιπολίτευση προσπάθησα με ειλικρίνεια και αγωνία για τον τόπο να συμβάλλω στην λύση!! Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα!!
Από την άλλη ο Δήμος ως θεσμικό οικοδόμημα είναι πλέον στα πρόθυρα της κατάρρευσης!! Οι υπηρεσίες του υπολειτουργούν ! Βασικές κοινωνικές δομές είναι απολύτως απαξιωμένες!! Κανένα νέο έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ!! Όλο το οικοδόμημα που εγώ με πολλούς άλλους χτίσαμε με μεράκι και ανιδιοτέλεια (με τα λάθη μας) καταρρέει!! Η κατάσταση πλέον είναι αποπνικτική! Νοιώθω ότι ήλθε η ώρα να αποχωρήσω από το ΔΣ που ούτε με εκφράζει πλέον όπως λειτουργεί αλλά κυρίως νοιώθω ότι δεν μπορώ να προσφέρω το παραμικρό ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση!! Νοιώθω ότι πρέπει να διαμαρτυρηθώ για όλα όσα συμβαίνουν!! Η παραίτηση μου βέβαια από δημοτικός σύμβουλος δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθώ κι από τον ρόλο του ενεργού πολίτη!! Θα είμαι παρών! Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια! Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε».