ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟ PRINCENDAM | Ομόρφυνε την πόλη και τόνωσε την αγορά

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν έδεσε αρόδο χθες, Μ. Τρίτη, ανοιχτά του Μώλου του Αγίου Νικολάου. Το πλοίο «Princendam MF», σημαίας Ολλανδίας, κατέφθασε νωρίς το πρωί από το λιμάνι της Βενετίας, και έμεινε στη Ζάκυνθο μέχρι το απόγευμα, οπότε και απέπλευσε για τον επόμενο σταθμό της κρουαζιέρας του, την Πύλο, στη Μεσσηνία.
Το Princendam MF μετέφερε 600 επιβάτες και 455 άτομα πλήρωμα. Με τον καιρό σύμμαχο, πολλοί από τους επιβάτες, κυρίως Αμερικανοί αλλά και πολίτες πολλών χωρών, ευρωπαϊκών και μη, αποβιβάστηκαν στο μώλο με τις απαραίτητες λάντζες, χωρίς πολλά προβλήματα και σκόρπισαν στην πόλη και την παραλιακή οδό, απολαμβάνοντας το μεσογειακό ήλιο. Τα καταστήματα, τα café και τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών, οι οποίοι απόλαυσαν τον καφέ και έκαναν τα ψώνια τους.
Μόνη παραφωνία, όπως ήταν αναμενόμενο, οι σωροί των σκουπιδιών που υποδέχτηκαν στους επιβάτες του «Princendam ΜF» σε όλο το μήκος της στράντα μαρίνα. Ας ελπίσουμε πως η επόμενη άφιξη θα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους επισκέπτες μας, από δυσωδία και απαράδεκτη εικόνα, την οποία, όπως είναι επόμενο, απαθανατίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα και βέβαια αναρτούν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης –ένα απρόσμενο σουβενίρ από τις διακοπές τους.
Υπενθυμίζεται ότι το Prinendam MF είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της περιόδου που επισκέπτεται τη Ζάκυνθο, μετά το Pacific Princess σημαίας Βερμούδων, που κατέπλευσε στο νησί μας την περασμένη εβδομάδα.