φωτο-ΣΤΙΓΜέΣ | Η νύχτα πέφτει και η Ζάκυνθος αποχαιρετα το «Prinsendam» | Βy… Δημήτρης Στραβόλεμος

Τελικά με τον ήλιο ψηλά ή με τη δύση του, όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η Ζάκυνθος μια ομορφιά και αυτό φρόντισε να μας το επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά με την αεροφωτογραφία του ο καλός φίλος και συμπολίτης μας Δημήτρης Στραβόλεμος ο οποίος δηλώνει και πάλι στον αέρα χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές. Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ανάψει τις μηχανές και αν κάτι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης – προβολής ενός νησιωτικού προορισμού και μοχλό ανάπτυξης κάθε τοπικής κοινωνίας – οικονομίας είναι ο τομέας της κρουαζιέρας. Αυτό ισχύει ακόμα και για προορισμούς με ελλιπείς υποδομές όπως η Ζάκυνθος η οποδέχεται τα κρουαζιερόπλοια αρόδο.

Ένα Ζακυνθινόπουλο που πονάει τον τόπο του και δεν χάνει ευκαιρία να διαμαρτύρεται όταν αυτός μένει πίσω δηλώνοντας στη σελίδα του στο Fb «Ανάμεικτα τα συναισθήματα μας όπως και των επιβατών του πανέμορφου Prinsendam για την εικόνα του νησιού μας. Τουρίστες στους δρόμους με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μαντήλια και ιατρικές μάσκες. Και πως να τους δεις στα μάτια και τι να τους πεις; Ξέρετε έχουμε δήμαρχο για τα πανηγύρια και ο Σκοπός, ο Λίβας, οι Καλαμακιώτες κτλ. δίνουν μάχη λένε… Ο πόλεμος όμως χάθηκε το νησί μας δυσφημίζεται και δεν του αξίζει».

Εσεις απολευστε το πλοίο από ψηλά, όπως το φωτογράφησε ο ίδιο με μια διαφορετική ανοιξιάτικη γωνία την ώρα που ο ήλιος δύει και που ομορφαίνει τον τόπο μας!
Χαραρώστε και ανταποκριθείτε στην πρόκληση για να ταξιδέψετε έστω και νοητά σε άλλες πολιτείες!