Με την Olympic Air στη Ζάκυνθο το Άγιο Φως | Ντόπια τα παξιμάδια που προσφέρονται στις πτήσεις

Με τρία επιπλέον αεροσκάφη, πέραν των προγραμματισμένων εμπορικών της πτήσεων, θα επιχειρήσει η AEGEAN, το Μεγάλο Σάββατο, με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21.30 έως και τις 22.30.

Σημειώνεται ότι η πτήση στη διαδρομή Αθήνα – Ηράκλειο με κωδικό «OA 320» θα αλλάξει ώρα αναχώρησης από 19.00 σε 19.40 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, όπως θα γίνει και την πτήση «OA 380» από την Αθήνα προς τη Μύκονο που αντί για 19.05 θα αναχωρήσει στις 19.30.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα καθώς και του εσωτερικού δικτύου της εταιρείας θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες. Επίσης, για 18η χρονιά, όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται νηστίσιμο μενού, παξιμάδια Ζακυνθινά ή αμυγδαλωτό Λευκάδας με πορτοκάλι ή μάντολες Κεφαλληνίας, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσφερθεί πασχαλινό τσουρέκι σε όλους τους επιβάτες του δικτύου. Επιπλέον, σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια.