ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΣΧΑ | Όταν ο Δήμος εφησυχάζει, οι ιδιώτες κάνουν θαύματα

Την καλύτερη δυνατή προβολή των εθίμων και των τοπικών παραδόσεων του Ζακυνθινού Πάσχα μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό “Star Channel”, είχε ως στόχο η προσπάθεια του Δήμου με σκοπό την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Τηλεοπτικό συνεργείο αποτελούμενο από τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιγούρο, και τον τεχνικό Βασίλη Τζόκα, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον κ. Κολοκοτσά, προκειμένου να τους παραχωρήσει συνέντευξη και να προσκαλέσει όλους να έρθουν στον όμορφο και φιλόξενο τόπο μας για τις ημέρες του Πάσχα.
“Έχουμε αγκαλιάσει όλες τις ξένες και εγχώριες δημοσιογραφικές αποστολές, διότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η Ζάκυνθος να προβάλλεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης” ανέφερε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε πως “έχουμε καταφέρει πολλά έως τώρα. Στα πλαίσια αυτά κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρίσκεται το νησί στις πρώτες επιλογές των τουριστών. Το ιδιαίτερο Ζακυνθινό Πάσχα είναι κάτι που πρέπει να το δει ο κόσμος και να το ζήσει”.
Η προβολή της θα γίνει Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, την οποία παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη. Το τηλεοπτικό συνεργείο θα ετοιμάσει και ένα ξεχωριστό βίντεο με τα αρχοντικά και τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού, το οποίο θα προβληθεί σε άλλο χρόνο.

ΑΠΟΨΗ…
Πριν από μερικές μέρες λάβαμε, όπως και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το Δήμο Λευκάδας ένα εκτενές δελτίο τύπου με φωτογραφίες με τις ιδιαιτερότητες των ημερών προσκαλώντας καθέναν να το επισκεφτεί.
Προφανώς ο Δήμος του νησιού θυμήθηκε εσχάτως και υποτυπωδώς την προβολή της Ζακύνθου ενόψει Πάσχα, έχοντας επαναπαυτεί πως το δικό του κενό θα συμπληρώσει και φέτος, η εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία (πχ τηλεοπτικό spot 11880), της οποίας η στοχευμένη δράση προβολής και δημιουργίας εξωστρέφειας, αποσκοπεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δημιουργώντας σημαντικά πλεονεκτήματα προβολής και δημοσιότητας στον τόπο, εκεί που η τοπική και περιφερειακή αρχή αδιαφορώντας προκλητικά, δεν βοηθούν την οικονομία του, αδιαφορώντας πως οι ημέρες του Πάσχα, είναι ο προπομπός για το καλοκαίρι.
Τους Ιθαγενείς δεν θα μπορούμε πλέον για πολύ ακόμη να τους ξεγελάμε με χάντρες!
Η Ζάκυνθος δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι αποδέκτης των θαυμάτων του Αγίου. Τα ψέματα, οι ερασιτεχνισμοί, και οι νοοτροπίες μιας άλλης εποχής έλαβαν τέλος. “Πάρτε το αλλιώς”… διαφορετικά καλη σας νύχτα.