Κέικ Νηστίσιμο με καρύδια και σταφίδες

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
2 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
2 φλιτζάνια σταφίδες
2 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

Παρασκευή:
Χτυπάμε στο μίξερ τη Φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180ο για 40 περίπου λεπτά.
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.