ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ | Υπογραφή Συμφώνου για εξαγωγές τοπικών προϊόντων

Με τη συμμετοχή 25 Εμπορικών Ακολούθων και Οικονομικών Συμβούλων από Πρεσβείες, εκπροσώπων Επιμελητηρίων των Ιονίων Νήσων και παραγωγικών φορέων καθώς και παραγωγών από όλα τα Επτάνησα ξεκίνησε στην Κέρκυρα η διημερίδα για την προώθηση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων και την προσέλκυση επενδύσεων που διοργανώνουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Enterprise Greece.
Η πρώτη συνεδρία έκλεισε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο, για τη σταθερή και συνεχή συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών τοπικών προϊόντων.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία και τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων για επενδύσεις κι ως τέτοια ανέφερε: την φύση και γεωμορφολογία, τις υποδομές των μεταφορών με έμφαση στην ανάπτυξη των υδατοδρομίων, την ανάπτυξη και έρευνα με αναμφισβήτητη έντονη την παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις εξορύξεις πετρελαίου και αερίου.

Όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και την αναγκαιότητα πιστοποίησης ως προϊόντων της Ιόνιας γης, εξήγησε την αναγκαιότητα που οδήγησε στην ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και υπογράμμισε την ύπαρξη ανεκμετάλλευτων γαιών στην οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν νέοι αγρότες, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικά προγράμματα. Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης στις ιδιωτικές επενδύσεις και σχέδια που έχουν προχωρήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν κυρίως μέσω ΕΣΠΑ και Επενδυτικού Νόμου.
Ο πρόεδρος της Enterprise Greece από την πλευρά του αναφέρθηκε στους σκοπούς του Οργανισμού για τον εξωστρεφή προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυνατότητα της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις. Παρακίνησε τους ξένους διπλωμάτες να δουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα της Ιόνιας γης και να εξετάσουν τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αξιολογώντας από τις επισκέψεις των επόμενων ημερών στις εγκαταστάσεις τοπικών επιχειρήσεων.