ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ | Επέστρεψε στο νησί το ασθενοφόρο από την Πάτρα

Οκτώ μήνες μετά την απομάκρυνσή του από το νησί, επαναπατρίστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Ο λόγος για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε αγοραστεί μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στη Περιφερειακή Διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, για τις ανάγκες διακομιδών ασθενών στη Δυτική Ελλάδα.
Ασφαλώς και τέτοιου είδους δεν θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πανηγυρισμού καθόσον αφενός θεωρείται ανεπίτρεπτο εν μέσω τουριστικής περιόδου να αποδυναμώνεται ένας νησιωτικός προορισμός από το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι κινητή μονάδα για μεταφορά διασωληνωμένων ασθενών και μάλιστα με δυνατότητα πρόσβασης του σε δύσβατες περιοχές. Αφετέρου, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων αυτό να επιστρέψει, με αντάλλαγμα να δοθεί στη Πάτρα το μοναδικό νέο ασθενοφόρο που παραχώρησε η Περιφέρεια, που διοικητικά ανήκει στο νησί και όχι στο ΕΚΑΒ.
Εκείνο, ωστόσο, που θα πρέπει να αναδειχτεί είναι πως σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, η Περιφερειακή Ενότητα θα αναλάβει την επισκευή δύο ασθενοφόρων που ανήκουν στο Νοσοκομείο αλλά δεν χρησιμοποιούνται λόγω ελλείψεων και βλαβών. Στις προτεραιότητες επίσης του Αντιπεριφερειάρχη είναι να τρέξουν εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών και σε επίπεδο προσωπικού καθόσον αν δεν υπάρξει αυτό τότε πως θα αξιοποιηθούν τα ασθενοφόρα.