Λαβράκι με κάπαρη & Ελιές

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
1 λαβράκι περίπου 600 gr.
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες
2 πατάτες με την φλούδα
πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
150 gr. κάπαρη
μαϊντανό
ελαιόλαδο
πιπέρι &ρίγανη στη γεύση

Παρασκευή:
Καθαρίζουμε το Λαβράκι και το φιλετάρουμε ή λέμε στον ψαρά μας να μας το φιλετάρει. Το κεφάλι και το κόκκαλο τα φυλάμε να κάνουμε εάν θέλουμε σούπα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες που έχουμε κόψει σε χοντρές λωρίδες μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1’ ακόμη, αφαιρούμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε 2 πιάτα. Στο τηγάνι μας τώρα προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5΄ λεπτά. Τοποθετούμε τα φιλέτα μέσα στη σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι περίπου 10΄ λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί. Προσθέτουμε στο τέλος τις ελιές και την κάπαρη. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται, διότι οι ελιές και η κάπαρη είναι αλατισμένες.
Αξιώτης Παράσχος