ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα του 1821 (φωτο)

Με κάθε επισημότητα και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της Επανάστασης του 1821 στο νησί της Ζακύνθου. Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό και τις εκπληκτικές για την εποχή θερμοκρασίες, μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων παρέλασαν ενώπιον της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και Διαφάνειας Μαρίας Γιαννακάκη, καθόσον ο υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Κέρκυρα.

Η παρέλαση
Στις 11.30 πμ στο χώρο μπροστά από το Διοικητήριο ξεκίνησε η παρέλαση των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε εκτός από τη Φιλαρμονική της Δ.Ε. Zακυνθου συμμετείχε και εκείνη της Δ.Ε. Αρτεμισίων καθώς και σχολεία εκτός πόλης. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης δεξιώθηκε τις Αρχές και το λαό. Στο μήνυμά τους οι Αρχές του τόπου στάθηκαν στους διαχρονικούς αγώνες που έχουν δώσει οι Έλληνες, οι οποίοι πάντοτε κατάφερναν να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες, με πείσμα, υπομονή και θέληση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ιστορικό γεγονός και όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας, χωρίς να υπάρχουν εξέδρες επισήμων και κάγκελα. Εκείνο που σκόρπισε συγκίνηση σε όλους ήταν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου που έστειλαν το δικό τους διαφορετικό μήνυμα.