Στο διαγνωστικό κέντρο «Υγεία Ζακύνθου» εφαρμογές σύγχρονου και φιλικού Μαγνητικού Τομογράφου!

Ένα σημαντικό κομμάτι της διάγνωσης στην υγεία έρχεται να λυθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Έτσι πολλοί ασθενείς, πλέον δεν θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν εκτός Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

H «Υγεία Ζακύνθου» είναι ένα σύγχρονο Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων που θα συμβάλλει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της Ακτινοδιαγνωστικής – Μαγνητικής Τομογραφίας,το οποίο ήδη λειτουργεί στη Ζάκυνθο.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος είναι σύγχρονης τεχνολογίας με ισχύ Μαγνητικού πεδίου 1.5 Tesla, (Siemens Magnetom Symphony, Quantum-8 Channels).

Διαθέτει υψηλά βαθμιδωτά πηνία (gradients) και όλα τα απαραίτητα πηνία για την λεπτομερή απεικόνιση όλων των ανατομικών περιοχών του σώματος.
Επίσης διαθέτει όλες τις τεχνικές και τρισδιάστατες ακολουθίες Μαγνητικής Αγγειογραφίας, για τον έλεγχο των αρτηριών και φλεβών εγκεφάλου και τραχήλου (καρωτίδων, σπονδυλοβασικού συστήματος και ενδοκρανιακών αρτηριών για αποκλεισμό ανευρυσμάτων και αγγειακών δυσπλασιών), αλλά και τον έλεγχο των αγγείων θώρακος και κοιλίας (νεφρικές αρτηρίες, θωρακική-κοιλιακή αορτή και λαγόνιες αρτηρίες).
Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει επίσης τις νεώτερες τεχνικές μοριακής διάχυσης (Diffusion Imaging), και αιματικής διήθησης (Perfusion Imaging) που επιτρέπουν την πρώϊμη ανίχνευση οξέων ισχαιμικών εμφράκτων, την αιμάτωση-νεοαγγείωση νεοπλασμάτων του εγκεφάλου και την διαφοροποίηση υποτροπής όγκου από μετεγχειρητικές αλλοιώσεις.

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι πλέον η μέθοδος εκλογής για την διερεύνηση παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, του Μυοσκελετικού Συστήματος και των Αγγείων και η συμβολή της είναι καθοριστική στην διαχείριση και πρόγνωση της πορείας των ασθενών, αλλά και την λήψη θεραπευτικών αποφάσεων. Με την Μαγνητική Τομογραφία αναδεικνύονται αλλοιώσεις των συμπαγών οργάνων της κοιλίας αλλά και αλλοιώσεις των γεννητικών οργάνων και της κάτω κοιλίας. Μοναδικές πληροφορίες παρέχει η Μαγνητική Τομογραφία στην απεικόνιση των χοληφόρων με την διενέργεια της Μαγνητικής Χολαγγειοπαγκρεατογραφίας-MRCP.
Επίσης η Μαγνητική Μαστογραφία αποτελεί πλέον απαραίτητη συμπληρωματική εξέταση στην διαγνωστική προσέγγιση παθήσεων του μαστού.

Στα βασικά πλεονεκτήματα των σύγχρονων συστημάτων Μαγνητικής Τομογραφίας 1.5 Τesla, όπως το μηχάνημα που λειτουργεί στο Κέντρο μας, περιλαμβάνονται:

 • Υψηλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετική διακριτική ικανότητα.
 • Διενέργεια εξετάσεων με μεγάλη ταχύτητα, με συνέπεια αποσυμφόρηση των ραντεβού, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς άμεσα.
 • Φιλικό περιβάλλον προς τον ασθενή, με δυνατότητα χρήσης ακουστικών και ειδικών κατόπτρων, που καθιστούν την εξέταση άνετη, ακόμη και για κλειστοφοβικούς ασθενείς.
 • Ιδανικός σχεδιασμός του μηχανήματος που επιτρέπει την άνετη τοποθέτηση του ασθενούς.
 • Το σύστημα Μαγνητικού Τομογράφου Siemens Symphony 1.5 Tesla αποτελεί μια πλατφόρμα που θα διατηρηθεί στο επιστημονικό προσκήνιο, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

  …………..
  • ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ ΚΑΨΑΣΚΗ 5 (ΚΗΠΟΙ) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
  • τ.: 26950 29000 // κ.: 6981 929000

  ……