Οι «ΜΑΝΩΛΙΕΣ» σήκωσαν στο πόδι το Κατάκολο | Χοροί και καντάδες σε κλίμα αποκριάς (φωτο+video)

Τσικνοπέμπτη στο Κατάκολο εκτός από καλή διασκέδαση σημαίνει και πολιτισμός και αυτό φάνηκε από το πλούσιο γλέντι που στήθηκε και είχε έντονο το άρωμα της Ζακύνθου.
Τριάντα και πλέον λάτρεις του τραγουδιού, της παρλάτας και των παραστάσεων, καλεσμένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου “Ο Φάρος” προσφέρθηκαν να γιορτάσουν μαζί τους την Τσικνοπέμπτη στα πλαίσια μιας καλής φιλίας και συνεργασίας.

Στην πλατεία του όμορφου χωριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μανώλιες» και το χορευτικό τμήμα του «Ατζάρντο» χόρεψαν λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων. Μια υπέροχη παρουσία σε χορευτικά και Ζακυνθινες κανταδες που μαγεψαν μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερη και συγκινητική η στιγμή όπου οι δυο σύλλογοι παρουσίασαν από κοινού το Λεβαντίνικο χορό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων με τις «ανώλιες» να προσφέρουν δυο σημαντικές εκδόσεις του Ομίλου «ΕΝΤΥΠΟ» το Zakynthos Magazine και το λευκωμα «Νεραιδα μου, κοιμάσαι;»
Οι “Μανώλιες” είναι ένας σύλλογος που, παρά το “νεαρό” της ηλικίας του υπηρετεί με μεράκι και αγάπη το σμίξιμο παραδόσεων από κάθε γωνιά της χώρας μέσα από τον πολιτισμό. Κάθε ιδιαιτερότητα, κάθε μουσική και χορός και κάθε κουλτούρα, από κάθε γωνιά της χώρας, φροντίζουν να τους οδηγεί σε ανταλλαγές παράδοσης. Δεν μένει σε αυτά, αλλά προγραμματίζει πολλά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα για το 2017, από αυτά που μάς έχει συνηθίσει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια.