ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ | Αναβάλλονται οι εκλογές στα Επιμελητήρια

“Σίριαλ” έχει καταντήσει, πλέον το ζήτημα των εκλογών στα Επιμελητήρια καθώς αναβάλλονται και μετατίθενται από εξάμηνο σε εξάμηνο. Με διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μετατίθεται για το διάστημα μεταξύ 5 και 19 Νοεμβρίου 2017.
Αρχικά οι αρχαιρεσίες ήταν να διεξαχθούν την περίοδο 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, εν συνεχεία μετατέθηκαν για τα τέλη του 2016, ακολούθως ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2017.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η υφιστάμενη επιμελητηριακή νομοθεσία χρήζει επικαιροποίησης για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Η κυβέρνηση επικαλείται στην προκειμένη περίπτωση τη διασφάλιση της άμεσης και ομαλής διεξαγωγής των επόμενων εκλογών στα Επιμελητήρια. Ωστόσο, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, είχε αναλάβει τη δέσμευση ότι οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιούνταν με την υπάρχουσα νομοθεσία τον Απρίλιο του 2017.

Νέα εποχή
Με άλλα λόγια, οι προτεινόμενες διατάξεις διασφαλίζουν την άμεση και ομαλή διεξαγωγή των επομένων εκλογών για τα όργανα διοίκησης των Επιμελητηρίων καθώς και την αποτελεσματική λειτουργία αυτών των νομικών προσώπων στο διάστημα που μεσολαβεί.
Παρ΄ όλα αυτά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου δεν ξεκαθαρίζει εάν πρόκειται ή όχι να είναι εκ νέου υποψήφιος. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να προσφέρει τις Υπηρεσίες του, ενώ συμπληρώνοντας 20 και πλέον χρόνια στο θεσμό, και παρά τις πιέσεις που δέχεται, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να ανοίξει το δρόμο ώστε να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό.

Το μήνυμα…
Ο κ. Γαργαλέας στέλνει, μάλιστα, και μήνυμα προς τους συναδέλφους του, πως “αναβαθμίζεται πλήρως ο ρόλος των Επιμελητηρίων μέσα από την ψήφιση νέου νόμου. Μάλλον θα γίνουν προς το τέλος της χρονιάς και εφόσον έχει αναβαθμιστεί η νομοθεσία που θα διέπει το θεσμό. Για αυτό θα ήθελα να στείλω και εγώ το δικό μου μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους πως καλό θα είναι να κοιτάξουμε στη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα και η τοπική κοινωνία να δουλέψουμε. Μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρχει για δουλεία. Για υποψηφιότητες και εκλογές στην ώρα τους. Σε ότι με αφορά, παραμένει ανοικτό εάν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος. Όπως ξεκαθάρισα τη θέση μου στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι κάνω και τώρα. Θα ολοκληρώσω τη θητεία μου υπηρετώντας θεσμό 20 και πλέον χρόνια και στη συνέχεια θα εκτιμήσω τις συνθήκες για το εάν θα πρέπει να παραμερίσω για να έρθει το νέο αίμα να προσφέρει”.