ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ | Η απομάκρυνσή τους άλλαξε την όψη της πόλης

Η απαράδεκτη κατάσταση με τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους, την οποία συναντούσε όποιος περνούσε από κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης, δεν αποτελεί πια την παλιά πολύ κακή εικόνα. Οι κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους, μείωσε τον αριθμό τους αποδεικνύοντας πως έπιασαν τόπο έστω και σε μεγάλο μέρος. Εκτός της κακής θέας, είχαν δημιουργήσει και εστία μόλυνσης αφου αποτελούσαν “στέγη” για τα αδέσποτα και τα τρωκτικά, ενώ κάποιοι είχαν κολλήσει και χαρτιά επάνω τους, με τα οποία χαριτολογούσαν για τα όσα ελάμβαναν χώρα στο νησί.
Πολλοί πολίτες λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αποφασίζουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία και ακολούθως τα παρκάρουν σε δημόσιο χώρο, αν και απαγορεύεται.
Σε μια περίοδο που η Ζάκυνθος θα ξεκινήσει και πάλι να δέχεται πολλούς ξένους επισκέπτες, τέτοιες εικόνες δεν μας τιμούν ως τόπο. Ως μέσο ενημέρωσης και εμείς καλούμε τους πολίτες και τους αρμόδιους να πράξουν αυτό που πρέπει. Να απομακρύνουν, δηλαδή, άμεσα αυτά τα εγκαταλελειμμένα και σκουριασμένα οχήματα από την πόλη, προκειμένου να καθαρίσει ο τόπος. Τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να αναδεικνύονται καν για να επιλυθούν. Θα προτιμούσαμε να αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς αρνητικούς σχολιασμούς. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό δεν γίνεται, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε και με τα… αυτονόητα.

φωτο: rodiaki