ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ | Οι καταναλωτές προτίμησαν τον… περίπατο


φωτο: InKefalonia

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν οι εκπτώσεις στο νησί μας, αφού οι καταναλωτές σύμφωνα και με τους καταστηματάρχες δεν ανταποκρίθηκαν και δεν βγήκαν να ψωνίσουν. Παρά το γεγονός ότι, τα μαγαζιά γενικότερα ρίχνουν σημαντικά τις τιμές τους όλο τον χρόνο και δεν περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων για να προσελκύσουν τους καταναλωτές να μπουν στα μαγαζιά τους.
Η πτώση που σημειώθηκε φτάνει μάλιστα στο 20-30% από την περσινή χρονιά, με τους επιχειρηματίες να ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν και πάλι την πελατεία τους, την Αποκριά όπου είναι μια καλή ευκαιρία να προσθέσουν περισσότερα έσοδα στο ταμείο τους.
Πάντως αυτό που περιμένουν τα πιο πολλά μαγαζιά είναι η τουριστική περίοδος και τους ξένους επισκέπτες που πάντα ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Θετική εικόνα
Με καλό μάτι βλέπουν από τη μεριά τους οι καταναλωτές τις τιμές στα περισσότερα καταστήματα, αφού μπορούν να βρουν αυτά που χρειάζονται χωρίς να δώσουν πολλά χρήματα. Μάλιστα αρκετός κόσμος παραδέχεται ότι ναι μεν η οικονομική κρίση τους εμποδίζει από το να μπορέσουν να ψωνίσουν όσα θέλουν, αλλά καταφέρνουν χάρις και στην μείωση των τιμών των καταστημάτων κυρίως σε ρούχα και παπούτσια να αγοράσουν αυτά που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Σε γενικές γραμμές η κίνηση στην αγορά της Ζακύνθου τους πρώτους μήνες του 2017 δεν δείχνει ικανοποιητική για τους καταστηματάρχες που περιμένουν την άνοιξη και το καλοκαίρι για να καλύψουν την οικονομική τους χασούρα από τον Γενάρη και τον Φλεβάρη.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ

“Πιστεύω ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα. Σημειώθηκε πτώση γύρω στο 20-30%. Τα μαγαζιά κάνουν μονίμως εκπτώσεις, δεν άλλαξε κάτι αυτήν την περίοδο. Οι τιμές έχουν πέσει πολύ αλλά ο Έλληνας δεν έχει την οικονομική δύναμη να ψωνίσει. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα συνεχιστούν χειρότερα και ελπίζουμε η τουριστική άνοδος να βοηθήσει την αγορά”

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΔΑΝΙΑ
“Οι τιμές μειώθηκαν αρκετά σε πολλά. Αυτό με βοήθησε γιατί είχα την ευκαιρία να πάρω κάποια κομμάτια και αυτό με βόλεψε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όταν θέλει κάποιος να πάρει κάτι, η έκπτωση θα του έρθει πιο οικονομικά για να το αγοράσει και να καλύψει κάπιοιες από τις υποχρεώσεις τους”

XΡΗΣΤΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
“Δεν είχα την ευκαιρία να ψωνίσω αλλά θα πήγαινα στα μαγαζιά. Γενικά είδα καλές τιμές στην αγορά της Ζακύνθου. Είναι δύσκολοι οι καιροί με αυτήν την κρίση που υπάρχει, αλλά οι τιμές έχουν πέσει και είναι καλές για να ψωνίσει ο κόσμος και να πάρει κάποια πράγματα που έχει ανάγκη”