ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 | “Απογείωση” των πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά

Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας την περίοδο του 2016 έχει πολλά θετικά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών σε Ιόνιο και Ζάκυνθο είναι η εγκαινίαση νέων πτήσεων προς το νησί μας, από χώρες που δεν εκδηλωνόταν μέχρι πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και άλλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πτήσεις για το καλοκαίρι. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει τόσο η εκτίμηση για αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, όσο και η βεβαιότητα αναφορών για αύξηση του τουρισμού που προκύπτει από τη ζήτηση έξτρα δωματίων ή πτήσεων από τις εταιρείες.

Ο προγραμματισμός
Από το Νοέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα, είτε από νέους προορισμούς του εξωτερικού είτε από υφιστάμενους, ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των παρακάτω πρόσθετων πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά :
•Heathrow (Λονδίνο) / British Airways, από 3/6 ως 30/9, Κάθε Τετάρτη κ Σάββατο
•Στοκχόλμη / Primera Air, από 15/5 ως 18/9, κάθε Δευτέρα
•Μπρατισλάβα / Smartwings, ο 8/6 ως 28/9, 3 πτήσεις ανά εβδομάδα
•Σάλτσμπουργκ / TUI Austria, 1 πτήση ανά εβδομάδα
•Βιέννη / Fly Niki , από 2/5, κάθε Τρίτη
•Ζυρίχη / Fly Niki , από 25/5, κάθε Πέμπτη
•Γλασκώβη (Σκωτία) / Thomson Airways, από 7/5 ως 1/10, κάθε Κυριακή
•Stansted (Λονδίνο) / Jet2, από 1/7 ως 30/9 αυξάνει από 2 σε 4 τις πτήσεις ανά εβδομάδα

Η επιβεβαίωση
Θετικό ξεκίνημα στην επιβατική κίνηση των ελληνικών αεροδρομίων παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αφού τον Ιανουάριο σημειώθηκε αύξηση 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση καταγράφηκε στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου. Επίσης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2017, τα αεροδρόμια που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είναι της Κάσου, της Πάρου και της Ζακύνθου από 1.548 επιβάτες τον Ιανουάριο του 2016 διακίνησε 2.915 τον Ιανουάριο του 2017. Τέλος, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.