ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος μπήκε στην πόλη

“Ακούσατε, ακούσατε, Ζακυνθινοί και ξένοι, το καρναβάλι αρχινά, να δείτε τι θα γένει”… με αυτό το ντελάλημα πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρονιά χθες το απόγευμα η επίσημη είσοδος του Κόντε Καρνάβαλου στην πόλη η οποία σηματοδότησε και την έναρξη της επίσημης καρναβαλικής περιόδου στο νησί.

Από νωρίς, η Φιλαρμονική Ζακυνθίων παιάνιζε στους δρόμους ενημερώνοντας τον κόσμο για τη γιορτή που έρχεται. Μικροί και με¬γάλοι καρναβαλιστές πήραν τη θέση μάχης που ξέρουν καλά από όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο Κόντε Καρνάβαλος, ο οποίος ξεκίνησε από την Καμάρα του Αγίου Λαζάρου, κατηφόρισε προς τον Άγιο Παύλο, στη συνέχεια από τους Αγίους Σαράντα πέρασε στην Αλεξάνδρου Ρώμα και κατέληξε στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Σε ολόκληρη της διαδρομή τον συνόδευε η Καρναβαλική Επιτροπή, άρματα, η φιλαρμονική, γαϊτανάκια, κόντηδες και κοντεσίνες και άμαξες.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές, ξεκίνησε και επίσημα, για μία ακόμη χρονιά, η έναρξη του Ζακυνθινού καρναβαλιού, ενώ το γλέντι που ακολούθησε ήταν μοναδικό ικανοποιώντας τα γούστα μικρών και μεγάλων.

Καρναβάλι χωρίς ανατροπή της καθημερινότητας με το μασκάρεμα, χωρίς κριτική στα κακώς κείμενα της κάθε εξουσίας, χωρίς σάτιρα μπορεί να υπάρχει… χωρίς “Μπαμπουράνο” όμως ποτέ!!!
Για αυτό και φέτος όπως τα τελευταία χρόνια έδωσε ένα ειδικό ύφος και χρώμα στην εκδήλωση.