ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΣΤΑΘΗ | Η Δ. Πυριόχου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου

Δεκτή έκανε τελικά ο Δήμαρχος Ζακύνθου την παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιάννη Στάθη, ο οποίος Σε μια περίοδο έντονης φημολογίας και παραπολιτικής φιλολογίας αποχώρησε, υπό το βάρος των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα απορρίμματα, και όχι μόνο.
Στην επιστολή του, ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρει “Κατ´ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για το ευγενικό ύφος της επιστολής με την οποία μου γνωστοποιείς την παραίτησή σου και ταυτόχρονα να σε ενημερώσω ότι αυτή γίνεται αποδεκτή. Θέλω επίσης να σε ευχαριστήσω για αυτά τα δύο χρόνια της συνεργασίας μας και της προσφοράς σου στο Δήμο Ζακύνθου. Εγώ θα σε θεωρώ πάντα φίλο και συνεργάτη. Σου εύχομαι καλή τύχη για ό,τι κι αν επιλέξεις εις το εξής να κάνεις και να ξέρεις ότι η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για σένα οποιαδήποτε στιγμή και ώρα”.
Στο έγγραφο της παραίτησής του, το οποίο απευθύνεται στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα, ο κ. Στάθης αναφέρει πως οι λόγοι της παραίτησής του είναι αυστηρώς προσωπικοί, για αυτό ζητά συγνώμη από τους δημότες γιατί οι λόγοι αυτοί είναι πέραν της θελήσεώς του και τον αναγκάζουν να μην ολοκληρώσει τη θητεία για την οποία εξελέγην.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάσταση του κ. Στάθη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, πρώτη επιλαχούσα για να τον αντικαταστήσει είναι η γιατρός Ντενίζ Πυριόχου, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος και δεν προβαίνει σε καμιά επίσημη τοποθέτηση έως ότου της ανακοινωθεί επίσημα και ορκιστεί στα νέα της καθήκοντα.