ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΚΟ | “Κέικ”… ένα έργο σύγχρονο και προσωπικό

Ένα διαμέρισμα. Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες. Μια σακούλα σκουπιδιών που πετιέται από κάποιο μπαλκόνι στο δρόμο. Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο έντονη, καθώς οι ανασφάλειές τους βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια.
Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας “εμφύλιος πόλεμος” μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας.
Η διαδικασία για την ανακάλυψη του “ενόχου” θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους “υπόπτους”, μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.
Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση των ηρώων, αλλά και σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις. Είναι, τελικά, δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι μαζί αρμονικά και να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που τους εμποδίζουν να κατανοήσουν ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου;
Ο διαχειριστής, μια εκκεντρική συγγραφέας, ένας ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης και ένας αλλοδαπός αδιευκρίνιστης καταγωγής, συνειδητοποιούν ότι τελικά κανείς μας δεν είναι τόσο διαφορετικός απ’ όσο θέλουμε να πιστεύουμε.
Αφαιρετική γραφή, με συνεχείς ανατροπές και υπόγεια σκιαγράφηση των χαρακτήρων, που τονίζει αναπάντεχες πτυχές τους. Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, από τους πιο αξιόλογους νέους θεατρικούς συγγραφείς, δίνει με το Κέικ ένα έργο σύγχρονο και προσωπικό που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.30μμ στην σκηνή του “Αυριακου”.

Διανομή
Παίζουν: Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Νίκος Σκουλάς, Αγγελική Σούλη, Γιώργος Μαυρίας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Σκουλάς
Σκηνικά – Ενδυματολογία: Θάλεια Ξενάκη / Μουσική: Διονύσης Μπουκουβάλας
Στίχοι: Αθανασία Γιασουμή / Φωνή: Χριστίνα Κωνσταντίνα Κουσουνή
Βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Κακολύρη / Φώτα-ήχος: Ηλίας Θεοδόσης, Νίκος Μίχος
Φωτογραφίες: BeyondMyEyes Studio
Παραγωγή: “ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ”

Παραστάσεις
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακές στις 7.00 μ.μ.