ΒΡΑΔΥ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ | Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος μπαίνει στην πόλη

“Ακούσατε, ακούσατε, Ζακυνθινοί και ξένοι
Το καρναβάλι αρχινά, να δείτε τι θα γένει

Θ’ αρχίσουν από σήμερα μάσκαρες, χοροί και φιέστες,
μπαγόρδες, φαγοπότι, ακολουθείστε μας εμάς που ξεκινάμε πρώτοι.

Ο Δήμος θα’ χει άρματα, πολλή πεζοπορία,
θα γένει μέγα σούσουρο, σε χώρα και χωρία”

Με αυτό το ντελάλημα θα γίνει όπως κάθε χρονιά και σήμερα στις 7 το απόγευμα η επίσημη είσοδος του Κόντε Καρνάβαλου στην πόλη της Ζακύνθου η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη της επίσημης καρναβαλικής περιόδου στο νησί.
Από νωρίς, η Φιλαρμονική Ζακυνθίων θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης ενημερώνοντας τον κόσμο για τη γιορτή που έρχεται. Πλήθος μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών θα πάρουν τη θέση μάχης που ξέρουν καλά από όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Κόντε Καρνάβαλος, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Καμάρα του Αγίου Λαζάρου, θα κατηφορίσει προς τον Άγιο Παύλο, στη συνέχεια από τους Αγίους Σαράντα για να περάσει στην Αλεξάνδρου Ρώμα και να καταλήξει στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
Σε ολόκληρη της διαδρομή θα τον συνοδεύει η Καρναβαλική Επιτροπή, άρματα, η μουσική, γαϊτανάκια, κόντηδες και κοντεσίνες και άμαξες μέχρι το τέρμα, εκεί που θα τον περιμένει ο δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές και μηνύματα, θα κηρύξει και επίσημα, για μία ακόμη χρονιά, την έναρξη του Ζακυνθινού καρναβαλιού, ενώ το γλέντι που θα ακολουθήσει αναμένεται να είναι μοναδικό ικανοποιώντας τα γούστα μικρών και μεγάλων.