ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ… ΜΗΛΙΑ | Η Ζακυνθινή Αθηνά Σούλη υπογράφει το… «Σκόρο» (video)

Το «μήλο κάτω από τη μηλια» θα πέσει όπως νομοτελειακά έχει οριστεί και στην προκειμένη δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν πρόκειται για την Αθηνά, κόρη του συμπατριώτη μας ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπάμπη Σούλη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά μέσα από την Αυλάια τέχνης στο νησί του πολιτισμού.

Ενα από τα πολλα ζακυνθινοπουλα που διαπρεπουν στον τομέα τους εκτος νησιού και μας κανουν υπερήφανους πως δεν ειναι ιδια στην γκριζα καθημερινοτητα. Παιδιά που πανε παραπερα την τέχνη και τον πολιτισμο.

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, έκανε την σκηνοθεσία και την λήψη μέσω κάμερας στο ντοκιμαντέρ «ΣΚΟΡΟΣ : Αντι-κατανάλωση στην κρίση» το οποίο σχεδόν ένα χρόνο μετά την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβληθεί την Παρασκευή 27/01/2017 στις 8.30μμ από την ΕΡΤ-3 για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη.

Όπως αναφέρει… Στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού στα Εξάρχεια, βρίσκεται ο «Σκόρος». Μια συλλογικότητα που διατηρεί ένα χώρο αντίστασης στον καταναλωτισμό. Στο Σκόρο κάθε άτομο μπορεί να πάει, να δώσει ή να λάβει αγαθά και υπηρεσίες. Χωρίς αντίτιμο. Δεν μιλάμε για φιλανθρωπία ή αναγκαστικά για ανταλλαγή, τουλάχιστον όχι για ανταλλαγή που γίνεται εκείνη την στιγμή. Μπορείς απλά να πας και να πάρεις αντικείμενα/ρούχα που σου χρειάζονται. Ή να δώσεις, όπως θα έδινες σε ένα φίλο σου. Επίσης γνωρίζουμε ότι στον ίδιο χώρο έχουν γίνει από μαθήματα μεταποίησης ρούχων μέχρι βραδιές συλλογικής κουζίνας. Σκόρος -κριτική στην κατανάλωση. Αλλά την λογική την εξηγούν καλύτερα τα ίδια τα παιδιά από τον Σκόρο.

Έτος παραγωγής: (2015)
Παραγωγή: Ελληνική
Σενάριο: Ανδρέας Χατζηδάκης & Pauline Maclaran,
Έρευνα: Ανδρέας Χατζηδάκης, Pauline Maclaran, Αλέξανδρος Κόρπας – Πρελορεντζος,
Project Supervision: Ανδρέας Χατζηδάκης,
Σκηνοθεσία: Αθηνά ΣούληΤελευταία άρθρα