ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΣΣΑΔΑ – ΒΟΛΙΜΕΣ | Δρομολογείται πλοίο με ελικοδρόμιο | Και η Ζακυνθινή διάψευση… (φωτο)

Ένα ακόμη πλοίο έρχεται να ενισχύσει την τοπική ακτοπλοΐα της γειτονικής Κεφαλονιάς, αφού σε λίγο καιρό καταφτάνει στο νησί το φέριμποτ “Άγιος Γεράσιμος ΙΙ” που ανήκει στην εκεί Κοινοπραξία η οποία σε μια εποχή κρίσης και μεγάλου ρίσκου επιλέγει να κάνει τη διαφορά.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του kefaloniapress, στόχος της Κοινοπραξίας είναι να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν σε ένα ανώτερο και πολυτελές επίπεδο στη διακίνηση τουριστών και επιβατών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο φέρεται διατεθειμένη να το δρομολογήσει στη γραμμή Πεσσάδα – Αγίου Βολιμών προσφέροντας ένα πολυτελές, απόλυτα ασφαλές και διασκεδαστικό ταξίδι!

Τα χαρακτηριστικά του
Το “Άγιος Γεράσιμος ΙΙ”, πρώην “CAROLYN”, κατασκευάστηκε στο Πέραμα το 1990 για την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου και έκανε το δρομολόγιο Μαστιχάρι-Κάλυμνο. Το μήκος του είναι 45,60 μέτρα, το πλάτος του 12,02 μέτρα και η ταχύτητα του 11 μίλια. Στις 11 Αυγούστου 2012 σαν “CAROLYN” πήγε στο Λίβανο και το 2016 γύρισε στο Πέραμα από την Βηρυττό.
Είναι σκάφος ανώτατης κλάσης, και μάλιστα ένα από τα ελάχιστα της ελληνικής ακτοπλοΐας που είναι πιστοποιημένα από τον αυστηρότατο ιταλικό νηογνώμονα RINA, ο οποίος έχει ιδρυθεί το 1861. Είναι χωρητικότητας 42 ΙΧ αυτοκινήτων, ενώ διαθέτει -μεταξύ άλλων- έξι καμπίνες πληρώματος με ατομικό μπάνιο η κάθε μια, και μια καμπίνα επιβατών με δικό της μπάνιο. Η καινοτομία του είναι πως διαθέτει και ελικοδρόμιο για την μεταφορά επειγόντων περιστατικών. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το kefaloniapress, απεικονίζουν το πλοίο στο στάδιο της ανακαίνισης μέχρι χθες 16 Ιανουαρίου 2017.

Και η Ζακυνθινή διάψευση
“Κατηγορηματικά σας δηλώνω από την ενημέρωση που έχω πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν πρόκειται να δρομολογηθεί στη γραμμή Πεσσάδα-Βολίμα”, μας πληροφόρησε ο τουριστικός και ναυτικός πράκτορας Κώστας Χιώνης.
“Δεν ξέρω για ποιο λόγο αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, όπως και το ότι θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή από τον Φλεβάρη κατόπιν αιτήματος που εγκρίθηκε από το Σ.Α.Σ. Εκείνο το οποίο μπορώ απόλυτα να σας διαβεβαιώσω είναι πως και φέτος από 15/05 έως 15/10 δρομολόγια στις ίδιες ώρες θα εκτελεί το ΒΑΣΟΣ-Κ, που είναι της ίδιας Κοινοπραξίας που πρακτορεύω και μάλιστα ανακαινισμένο με περισσότερες παροχές”, δήλωσε στην εφημερίδα μας, διαψεύδοντας εμμέσως τα όσα έγιναν γνωστά μέσα από το ρεπορτάζ του kefaloniapress.

Το F/B ΒΑΣΟΣ-Κ