ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | Νέα χρονιά, νέες δράσεις

Φαντασία, χρώμα, πολλά χαμόγελα. Ετσι ξεκινά τη νέα χρονιά η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη, με νέες δράσεις για μωρά, νήπια, παιδάκια μέχρι 12 ετών, εφήβους αλλά και ενήλικες. Δραστηριότητες καλλιτεχνικές, εικαστικές, μουσικές, αλλά και εξορμήσεις εκτός των τεσσάρων τοίχων της Βιβλιοθήκης, στα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης, όλα όσα αγάπησε το κοινό, μικροί και μεγάλοι, συνεχίζονται και τη νέα χρονιά.
Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο δράσεις για ενήλικες. Το πρώτο ήταν τη Δευτέρα, με εικαστικό εργαστήρι Ενηλίκων και αντικείμενο την Ιστορία της Τέχνης, τα κινήματα, τις τάσεις και τα ρεύματα και τις επιδράσεις, ενώ περιελάμβανε και πρακτική εξάσκηση με το ζωγράφο Γιώργο Μπράτη. Την επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο Εργαστήρι Φωτογραφίας για Ενήλικες, από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου και δάσκαλο το φωτογράφο Θοδωρή Γκούγια. Πρόκειται για εβδομαδιαίο μάθημα που σημείωσε τεράστια επιτυχία την περασμένη χρονιά και είχε μεγάλη απήχηση από το κοινό. Ετσι, συνεχίζεται με την ίδια επιτυχία και φέτος.
Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιείται μια από τις πιο όμορφες δράσεις της Ξενοπουλείου που διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Ξενοπουλείου και έχει τίτλο «Το φεγγάρι του Γενάρη μοιάζει με μαργαριτάρι». Πρόκειται για μια σειρά δράσεων με λαογραφικό και εικαστικό περιεχόμενο και βασίζεται στη σειρά βιβλίων της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, με τίτλο τα «Παιδιά του Χειμώνα (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης)». Αυτή τη φορά βέβαια το «παιδί» που γνωρίζουν όσοι πάρουν μέρος στη δράση είναι ο Γενάρης, μέσα από παροιμίες, ονομασίες που τού δίδονται σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και της Ζακύνθου, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις, έθιμα και συνήθειες από το παρελθόν αλλά και το παρόν που αφορούν τον πρώτο μήνα του χρόνου. Η δράση ξεκινά στις 6 το απόγευμα και έχει διάρκεια μίας ώρας, ενώ την πραγματοποίησή της αναλαμβάνουν η Αλεξάνδρα Κατσαΐτου και η Μαίρη Σταμίρη.
Την ίδια ημέρα, η Λέσχη Εφήβων με την Α. Γουνέλη για παιδιά 12 – 15 ετών και στη συνέχεια, στις 7 το απόγευμα, η Λέσχη παραδίδει μαθήματα κιθάρας με την Ε. Μαρούλη, για παιδιά από 10 ετών και πάνω.
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών και, με την καθοδήγηση της Ξανθής Χουλιάρα, τα παιδιά από 7 έως 12 χρονών μαθαίνουν φτιάχνουν ομάδες και απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους επιτραπέζια.