ΕΚΘΕΣΗ EXPOTROF | Στα ράφια της μπαίνουν τα προϊόντα του Ιονίου

Λάδι, κρασί, σταφίδα, λαδοτύρι και πολλά ακόμη εκλεκτά προϊόντα που νησιού μας και των Επτανήσων συνολικότερα ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και να τοποθετηθούν στις προθήκες της Έκθεσης EXPOTROF 2017, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.
Ήδη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις για τη συμμετοχή παραγωγών από όλα τα νησιά του Ιονίου, οι οποίες και συνεχίζονται, προκειμένου να προβληθεί η εγχώρια παραγωγή και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Σημειώνεται πως κατά την περσινή χρονιά, η έκθεση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με πάνω από 40.000 επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπων από μεγάλες αγορές, που την επέλεξαν για σημαντικές εκδηλώσεις τους όπως το ελληνοκινεζικό εμπορικό επιμελητήριο, το οποίο μάλιστα διοργάνωσε μια ημερίδα και αποτέλεσε αφορμή για σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Οι συμμετοχές
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπους από μεγάλες αγορές.
Στο ξεχωριστό περίπτερο που θα διαθέτει θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί των νησιών, θα εκθέσουν και θα δειγματίσουν τα προϊόντα τους. Κυρίως, όμως, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επαφές με παραγωγούς του Ελληνικού και Διεθνούς Εμπορίου. Μεταξύ εκείνων που παραδοσιακά συμμετέχουν δίνοντας δυναμικό παρόν είναι οι Αφοι Βλασσόπουλοι που διατηρούν οικογενειακό ελαιοτριβείο, ο Χριστόφορος Τιμόθεος ιδιοκτήτης του Οινοποιείου “Οινόλπη”, ο Αντώνης Μπάστας ιδιοκτήτης Τυροκομείου, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός, το Κτήμα Γράμψα και το Ελαιοτριβείο Σούλη – Χαϊκάλη.

Προτεραιότητες…
“Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Ιόνια, η διασύνδεση των παραγωγικών δυνάμεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην αλληλοστήριξη με επιδιωκόμενο σημαντικό κοινό όφελος”, μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. Αναφερόμενος στο γεγονός πως για Τρίτη φορά η Περιφέρεια συμμετέχει εξέφρασε την πεποίθηση πως “θα ακολουθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την προσπάθεια συνένωσης των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας μας, την τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων μας με επίσημη ευρωπαϊκή αναγνώριση πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι εφαρμόζοντας νέες ιδέες, δημιουργικές και πιο ανταγωνιστικές, διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού”.
Πάντως, στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων μας βρίσκοντας τους τρόπους και τους δρόμους προώθησης και διοχέτευσής τους στην αγορά.