ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ | Θα κινηθούν νομικά για τα απορρίμματα

Μόλις τρις μήνες μένουν μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις αν τα απορρίμματα δεν έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους του νησιού (και όχι μόνο της πόλης).
Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων εξέδωσαν επείγουσα ανακοίνωση, με στόχο την ενεργοποίηση των αρμοδίων αρχών και φορέων στο πρόβλημα. Δηλώνουν μάλιστα πως αν δεν ληφθούν μέτρα από τις αρχές, οι ίδιοι θα κινηθούν νομικά. «Οι τουριστικοί πράκτορες μάς έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εφόσον δεν εξευρεθεί μία λύση άμεσα για τα απορρίμματα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακυρώσεις κρατήσεων. Τους τελευταίους μήνες οι Σύλλογοι Ξενοδόχων συμμετείχαμε σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, συσκέψεις, επαφές με τις τοπικές αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι προτάσεις και οι διαβεβαιώσεις πολλές, χωρίς όμως αποτέλεσμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκκληση προς όλους
«Για τελευταία φορά, καλούμε τον Υπουργό μας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τον Δήμαρχο Ζακύνθου και τον ΦΟΣΔΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και από κοινού, αυτή την ύστατη στιγμή, να εξεύρουν μία λύση, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι η οικονομία του τόπου μας εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό και ενδεχόμενη παράταση του προβλήματος θα πλήξει ανεπανόρθωτα όλες ανεξαρτήτως τις παραγωγικές μας τάξεις. Σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες όλων, επιδείξαμε ανοχή και υπομονή προκειμένου να βρεθεί λύση».

Προειδοποίηση
«Επειδή έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος χωρίς διέξοδο και η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού, σας δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά», καταλήγει η ανακοίνωση.