ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ | Οι μαθητές απαιτούν άμεσα επισκευές και παρεμβάσεις

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στον Αγιο Κήρυκο, από τη Δευτέρα το πρωί, κλείνοντας με λουκέτο τις πόρτες στην είσοδο του σχολικού τους συγκροτήματος. Η απόφαση ελήφθη από τους μαθητές όταν, με την επιστροφή τους στα θρανία από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, διαπίστωσαν ότι στο σχολείο δεν είχε γίνει η παραμικρή τεχνική παρέμβαση και επισκευή στο καταπονημένο τους κτίριο, παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της δημοτικής αρχής.
Όπως έχουμε προβάλλει πολλές φορές από τις σελίδες τη ΗΜΕΡΑΣ, το ΕΠΑΛ αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως την έλλειψη ασφαλούς εισόδου στο σχολείο, προβληματικές προκάτ αίθουσες διδασκαλίας, ετοιμόρροπο υπόστεγο κλειστού Γυμναστηρίου (το ίδιο το κτίριο επίσης εμφανίζει έντονα σημάδια φθοράς), τουαλέτες με πεσμένους σοβάδες οροφής και χωρίς πόρτες.
Οι μαθητές έχουν αποταθεί πολλές φορές στο Δήμο και την Αντιπεριφέρεια να επιληφθούν των ζητημάτων, ο καθένας με την αρμοδιότητά του. Μάλιστα, λίγο πριν τις γιορτές, είχαν επισκεφτεί και πάλι τις τοπικές αρχές και τους επέδωσαν γραπτώς τον κατάλογο των προβλημάτων τους, λαμβάνοντας δέσμευση από το Δήμο πως, στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα επισκεύαζαν κάποια από τα προβλήματα του κτιρίου.
Ωστόσο, τους μαθητές περίμενε δυσάρεστη έκπληξη το πρωί της Δευτέρας, αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια ενώ, απεναντίας, τα προβλήματα οξύνονται λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Ετσι λίγο πριν το μεσημέρι αντιπροσωπεία των μαθητών επισκέφτηκε εκ νέου τον κ. Κολοκοτσά, ζητώντας να δράσει άμεσα ο Δήμος και έλαβαν τη δέσμευση ότι σήμερα το πρωί οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα επισκέπτονταν το σχολείο για πραγματοποιήσουν αυτοψία και έλεγχο στα προβληματικά σημεία.