ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ | Ξεκίνησαν το τουριστικό σεργιάνι από την Ολλανδία

Από την Ολλανδίας ξεκινά σήμερα το σεργιάνι του στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις το νησί μας διεκδικώντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το 2017 στο “χρηματιστήριο” των διακοπών. Με τις βαλίτσες ανά χείρας βρίσκονται από χθες στην Ουτρέχτη, οι εκπρόσωποι του νησιού μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην τουριστική έκθεση της Ολλανδίας. Κυρίως, να επιβεβαιώσουν τα μηνύματα από την εκεί τουριστική αγορά, τα οποία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Στη συγκεκριμένη τουριστικη αγορα, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλή πορεία για αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και απαραίτητη η συμμετοχή μας.
Για μεν, το Δήμο Ζακύνθου στηρίζει πολλά στην Ολλανδική αγορά η οποία ειδικά πέρυσι είχε άκρως ικανοποιητική αύξηση ενώ οι Ολλανδοί τα τελευταία 20 χρόνια ανοίγουν τη σεζόν τα τέλη του Απρίλη. Άλλωστε, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το νησί είναι αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται από την σημαντική παρουσία Ολλανδών τουριστών κατά την περασμένη σαιζόν.
Για δε, την Περιφέρεια επικεφαλής θα τεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά που θα έχουν συναντήσεις και συνεργασίες.
Είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής αντικατοπτρίζουν το προφίλ των τουριστών. Έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.
Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών είναι η εγκαινίαση νέων πτήσεων από χώρες που δεν εκδηλωνόταν μέχρι πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία.