Μάχη ανακοινώσεων | ΝΔ: οι ζακυνθινοί θα σας στείλουν σπίτι σας | ΣΥΡΙΖΑ: πολιτική κάλυψη της ΝΟΔΕ στην ανικανότητα της δημοτικής αρχής

Μάχη ανακοινώσεων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φέρνει η απόφαση Κοντονή να διαμαρτυρηθεί με την μη παρουσία του στον Αγιασμό των υδάτων στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις:

ΝΔ: οι ζακυνθινοί θα σας στείλουν σπίτι σας

Η απουσία του Βουλευτή Ζακύνθου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις είναι δείγμα αδιαφορίας και δειλίας.

Η ανακοίνωση του κ. Κοντονή μόνο ως πολιτική αλητεία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο μονίμως απών Βουλευτής Ζακύνθου για άλλη μια φορά με την απουσία του από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Φώτων κάνει ξεκάθαρη την αδιαφορία του για τη Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς.

Με θράσος όμως και ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα. Μάταιος κόπος βέβαια κ. Κοντονή, γιατί οι Ζακυνθινοί σας έχουν καταλάβει!

Όσο και αν αποφεύγετε να έρθετε στη Ζάκυνθο, δεν πρόκειται να γλιτώσετε στις επόμενες εκλογές, αφού οι Ζακυνθινοί θα σας στείλουν σπίτι σας. Και εσάς, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα λογοδοτήσετε κ.Κοντονή για όσα έχετε κάνει.

Για το ότι δεν εγκρίνεται η μεταβατική λύση των απορριμμάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κρατάτε ομήρους τους Ζακυνθινούς τόσο καιρό.

Για την αδράνεια τη δική σας και του Υπουργείου Υγείας στο πρόβλημα του Νοσοκομείου, αναγκάζοντας τους Ζακυνθινούς να πηγαίνουν στα Νοσοκομεία Πάτρας, Πύργου και Αθηνών.

Για την αδιαφορία σας για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας το προηγούμενο διάστημα.

Για τους 400 συμπολίτες μας που έχασαν την αγροτική τους επιδότηση για 5 χρόνια.

Για τα ημιτελή έργα στο γήπεδο και για τον άδικο υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ζακύνθου.
Για το δυσβάστακτο μνημόνιο που επιβάλατε στη χώρα, τον ΕΝΦΙΑ που τριπλασιάσατε, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις επενδύσεις που διώξατε.

Για όλα αυτά θα λογοδοτήσετε και γρήγορα!

Καλά να περνάτε στην υπέροχη Αθήνα και στο κοσμικό Κολωνάκι που διαμένετε!

Εξάλλου, δεν περιμέναμε να σεβαστείτε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις οποίες αν μπορούσε το κόμμα σας θα τις είχε… καταργήσει!

ΣΥΡΙΖΑ: πολιτική κάλυψη της ΝΟΔΕ στην ανικανότητα της δημοτικής αρχής

Με μία απερίγραπτου ύφους και ήθους ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ επιτίθεται στον υπουργό δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή για την επιλογή του να αναδείξει την τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στο νησί μας με τα σκουπίδια στους δρόμους.
Προκαλεί κατάπληξη η πλήρης πολιτική κάλυψη της ΝΟΔΕ στην ανικανότητα της δημοτικής αρχής, γεγονός όχι άσχετο φυσικά με την συνενοχή και πρωτοκλασάτων στελέχη της σε αυτή, ενώ κατηγορεί τον υπουργό περίπου σαν υπεύθυνο για το πρόβλημα (!).

Την στιγμή που επί δύο χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή αδυνατεί να υλοποιήσει την χρηματοδοτημένη ενδιάμεση λύση μηχανικής επεξεργασίας και ανακύκλωσης, ακολουθεί αλλοπρόσαλλη τακτική στο θέμα της χωροθέτησης της, έχει οδηγήσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού σε νομικό αδιέξοδο και τέλος με τα σκουπίδια στους δρόμους “καίει” και την λύση του “οδικού χάρτη” που δόθηκε στην τελευταία σύσκεψη στο υπουργείο εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι την επιλογή για την ενδιάμεση λύση στο Γαλαρο την πρότειναν οι κκ της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύτηκαν στην Αθήνα γι αυτήν και τελικά υπαναχώρησαν αμέσως όταν επέστρεψαν στη Ζάκυνθο. Τι γνώμη εχει η ΝΟΔΕ για αυτή την «ταμπακέρα»;

Πόσο άραγε πείθει επικαλούμενη σαν μόνη “σανίδα σωτηρίας”( ;) την χωροθέτηση και της ενδιάμεσης λύσης στην θέση Λίβας του Βραχίονα, όταν μόνο η κατασκευή δρόμου σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων απαιτεί σημαντικό χρονικό διάστημα.

Κατά τα άλλα η ΝΟΔΕ εγκαλεί τον υπουργό δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου για αδιαφορία και απουσία στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Οι παρεμβάσεις του για το έργο της πλατείας Σολωμού και τον διακανονισμό του χρέους της ΔΕΥΑΖ στη ΔΕΗ ομολογουμένως “αυτό επιβεβαιώνουν”……

Ακόμα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες ο νομός μας κηρύχθηκε ταχύτατα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μόλις σε τρεις εβδομάδες είχε εκδοθεί και το ΦΕΚ για τις φοροαπαλλαγές των μόνιμων κατοίκων.
Στο πρόβλημα με τα χειρουργεία του νοσοκομείου, η διοίκηση του σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας υλοποιεί ήδη σχέδιο για την ολοκλήρωση των ελέγχων και την επαναλειτουργία τους.
Η ολοκλήρωση των έργων στο δημοτικό στάδιο εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες. Ενώ αντίθετα η δημοτική αρχή ουδέποτε απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα για την ένταξη του έργου του κλειστού κολυμβητηρίου στο ΠΔΕ.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δυσκολία της ΝΔ και των στελεχών της να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ενδεχομένως αν κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σταύρο Κοντονή για τους σεισμούς τους 1953 “να είχαν κάποιο δίκιο”, ας το επικαλεστούν στην επόμενη ανακοίνωση τους.