Τρόμος στην Ιερουσαλήμ | Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς (φωτο-video)

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε μία ομάδα στρατιωτών στη δυτική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ιατρική πηγή, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».
Σύμφωνα με έναν γιατρό που βρέθηκε επι τόπου, ο οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «εξουδετερώθηκε». Η ταυτότητά του δεν δημοσιοποιήθηκε. Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Από την 1η Οκτωβρίου του 2015 μέχρι σήμερα οι επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 246 Παλαιστινίους, 36 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ιορδανό, έναν Αιγύπτιο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με έναν απολογισμό του AFP. Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί είναι οι δράστες ή οι πιθανοί δράστες αντι-ισραηλινών επιθέσεων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο οδηγός του φορτηγού είναι, όπως όλα δείχνουν, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Το δραματικό βίντεο

Ένα δραματικό βίντεο από τη στιγμή που το φονικό φορτηγό της Ιερουσαλήμ πέφτει πάνω στο πλήθος έχει ήδη κυκλοφορήσει σε κοινωνικά δίκτυα και ξένες εφημερίδες.
Στα πλάνα, το φορτηγό φαίνεται να κινείται με ταχύτητα προς το πλήθος και ο οδηγός, χωρίς δεύτερη σκέψη, πέφτει πάνω στους ανθρώπους.
Στη συνέχεια, εμφανίζεται να κάνει όπισθεν και να «παγιδεύει» ομάδα ανθρώπων κάτω από τις ρόδες του.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από τους υπόλοιπους στρατιώτες που πρόλαβαν να βγουν από το δρόμο του φορτηγού και να ανοίξουν πυρ.
Όπως έγινε γνωστό, οι στρατιώτες «γάζωσαν» με τουλάχιστον 18 σφαίρες το δράστη, που φέρεται να κατάγεται από αραβική περιοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

https://www.youtube.com/watch?v=2UW68gNMZpQ