ΝΟΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Σφοδρή επίθεση για την απουσία Κοντονή

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, στους εορτασμούς των Θεοφανείων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ ΝΔ Ζακύνθου. Χαρακτήρισε την απουσία του κ. Κοντονή από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ως δείγμα αδιαφορίας και δειλίας και αποκάλεσε «πολιτική αλητεία» την ανακοίνωση του υπουργού για τους λόγους της απόφασής του να μην παραστεί στους φετινούς εορτασμούς. «Ο μονίμως απών Βουλευτής Ζακύνθου, για άλλη μία αφορά με την απουσία του από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Φώτων κάνει ξεκάθαρη την αδιαφορία του για τη Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς. Με θράσος όμως και ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα. Μάταιος κόπος βέβαια κ. Κοντονή γιατί οι Ζακυνθινοί σας έχουν καταλάβει! Οσο και αν αποφεύγετε να έρθετε στη Ζάκυνθο, δεν πρόκειται να γλιτώσετε στις επόμενες εκλογές, αφού οι Ζακυνθινοί θα σας στείλουν σπίτι σας. Και εσάς αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

Συνολική επίθεση
Η ανακοίνωση κάνει αναφορά και για το θέμα της μη έγκρισης της μεταβατικής λύσης για τα απορρίμματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ γίνεται λόγος και για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, καταλογίζοντας αδράνεια στον ίδιο τον κ. Κοντονή και στο υπουργείο Υγείας, που εξαναγκάζει τους Ζακυνθινούς να πηγαίνουν σε Νοσοκομεία της Πάτρας, του Πύργου ή της Αθήνας.
Αδιαφορία καταλόγισε και για τους πλημμυροπαθείς του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και για τους 400 Ζακυνθινούς που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχασαν την αγροτική τους επιδότηση για 5 χρόνια, για τα ημιτελή έργα στο γήπεδο, για τον υποβιβασμό της ομάδας της Ζακύνθου που χαρακτηρίζεται «άδικος», για το δυσβάσταχτο μνημόνιο που επέβαλε η κυβέρνηση στη χώρα, τον τριπλασιασμό του ΕΝΦΙΑ, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις επενδύσεις που έδιωξε η κυβέρνηση. «Για όλα αυτά θα λογοδοτήσετε και γρήγορα! Καλά να περνάτε στην υπέροχη Αθήνα και στο κοσμικό Κολωνάκι που διαμένετε! Εξάλλου δεν περιμέναμε να σεβαστείτε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις οποίες αν μπορούσε το κόμμα σας, θα τις είχε… καταργήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.